SAVJETI

Pet jednostavnih načina koji će u nekoliko sekundi ispuniti kuću ugodnim mirisom

Pozitivne emocije za cijeli dan

Ugodni mirisi neka vam se šire domom. Ilustracija

Z.K. / Avaz.ba

2.11.2019

Otkrivamo vam pet jednostavnih načina koji će u nekoliko sekundi ispuniti kuću ugodnom aromom i pružiti pozitivne emocije za cijeli dan.

Odaberite lavandu. Ilustracija

Domaća lavanda

Sada se prodaje mnogo setova za uzgoj biljaka bez mnogo napora. Ne morate se baviti time koja su sjemena ili đubrivo najbolji. Sve je već izabrano za vas. Neka vaš izbor bude lavanda zbog nježne arome i umirujućih svojstava. 


Ugodni mirisi. Ilustracija

Miris na bazi ulja

U moderne difuzore mogu se dodati esencijalna ulja. Pored činjenice da u sobi raste vlaga, što je posebno važno u sezoni grijanja, kuća je ispunjena ugodnom aromom. Međutim, ako ne želite potrošiti novac za aroma-lampu, možete to i sami: uzmite eterično ulje limunske trave, natopite nekoliko pamučnih jastučića ili kuglica i stavite ih na dno posude. 


Mirisni štapići. Ilustracija

Aromatični štapići i difuzori

Ako vas više zanimaju metode stare škole, kupite tamjan štapiće ili klasične difuzore sa štapićima od bambusa. U pravilu su složenije parfemske kompozicije dostupne u ovom obliku. Ravnomjerno obuzimaju cijelu sobu aromom, a miris dugo traje. 


Mirisni nakit. Ilustracija

Ovalni aromatični privjesci

Privjesci se koriste ne samo u industriji nakita nego su dostupni i u obliku mirisnog voska za kuću. Aromatični ovali ne mirišu kao difuzeri, ali dovoljni su za malu sobu ili garderobu.


I ukras i miris. Ilustracija

Svijeće za dom

Mirisna svijeća ne samo da u nekoliko sekundi ispunjava kuću prijatnom aromom nego i ukrašava unutrašnjost, stvarajući atmosferu komfora.   


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.