ŠOKANTNO Svodnica iz Bugarske pred sudom

Prodala kćerku za 100 eura, ''vlasnica'' je odvela u Njemačku, gdje je djevojčicu dočekao pakao

Sve što je zaradila morala je predati svojoj mučiteljici

Z.K. / Avaz.ba
07.11.2019 14:32

Nije se usuđivala pobjeći jer je bila suviše uplašena

Foto: Ilustracija

Žena (54) kojoj je u Bugarskoj jedna majka za 100 eura prodala kćerku odgovara pred sudom u Njemačkoj nakon što je optužena da je 2006. tada 15-godišnjakinju dovela u Dortmund i prisiljavala je da se prostituira.

- Samo sam plakala - izjavila je žrtva, koja danas ima 29 godina, na početku suđenja pred pokrajinskim sudom u Dortmundu.

U optužnici je navedeno da je optužena, koja je, također, Bugarka, uputila žrtvu u seksualnu praksu, da bi je potom primoravala da se prostituira u javnoj kući u Dortmundu, obećavajući joj nagrade. Odmah prve večeri tinejdžerka je imala osam mušterija, a, prema njenim riječima, nije znala šta je čeka u Njemačkoj.

- Nisam znala šta ću raditi u Njemačkoj. Otišla sam samo zato što mi je majka tako rekla - izjavila je na sudu.

Sve što je zaradila morala je predati svojoj mučiteljici, a kada je jednom prilikom sakrila 80 eura u grudnjaku, dobila je batine. Nije se usuđivala pobjeći jer je bila suviše uplašena.

Bugarkin suprug je ranije osuđen na pet godina i osam mjeseci zatvora, između ostalog, zbog trgovine ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, a njegova žena je tek kasnije uhapšena.

Komentari

NA VRH