ELITA

Ove stvari su svjetskim milionerima besplatne i pored ogromnog bogatstva

Ne moraju trošiti novac

Milioneri imaju neke stvari besplatne. Ilustracija

J. A. / Avaz.ba

7.11.2019

Pojedini svjetski poznati milioneri, i pored ogromnog imetka, neke stvari dobivaju besplatno.

1. Hrana i piće 

Bil Gejts (Bill Gates), jedan od najbogatijih ljudi svijeta, ponosni je vlasnik zlatne "McDonaldsove" kartice koja mu omogućava da jede u bilo kojem fast food restoranu ovog imena na planeti potpuno besplatno.

S druge strane, američki režiser Džordž Lukas (George Lucas) nikada nije gladan u gradu u kojem postoji lanac restorana "Burger King". Poznati restorani daju ovu privilegiju slavnima i bogatima, ali insistiraju da se o prestižnim karticama ne priča pa potpuni popis imena nije poznat.

2. Luksuzni predmeti i putovanja 

Dodjele nagrada i premijere filmova odličan su poligon za promoviranje novih luksuznih predmeta. Ne čudi stoga što se bogatima i slavnima daju darovne kesice ogromne vrijednosti. 

Na dodjeli Oskara, naprimjer, one su dosezale i do zapanjujućih vrijednosti i do 168 hiljada američkih dolara (151 hiljada eura), zbog čega se proširila krilatica da niko nije gubitnik na gala večeri Američke akademije. Prije nekoliko godina u "kesicama" se nalazio vaučer za jednogodišnji najam luksuznog automobila Silvercar Audi, bicikl vrijedan 1.200 američkih dolara (1.848 eura), besplatan put u Italiju i slične pogodnosti.

3. Ekstremna iskustva 

Rezervaciju za komercijalni let u svemir može da priušti samo mali dio svjetske populacije. Ipak, neka uzbudljiva iskustva najbogatiji pustolovi mogu dobiti besplatno. Kada svjetski "mudraci" smisle neku novu inovaciju – milioneri i milijarderi su prvi koji to besplatno mogu da isprobaju.

Ričard Brenson (Richard Branson) ljubitelj je ekstremnih sportova, pa ne čudi da je među prvima koji isprobava nove rekvizite i vozila za adrenalinsku pustolovinu poput prijenosne rakete-letjelice jatpack. Ovaj bogataš, težak oko 4 milijarde dolara, voli kitesurfing, vožnju balonom na vrući zrak, a u svojem posjedu ima i privatnu podmornicu, prenosi Cdm.me.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.