ZANIMLJIVOSTI

Danas je 11. 11.: Broj koji nam šalje važnu poruku

Odlučnost, samouvjerenost, hrabrost i prodornost samo su neke od karakteristika koje se vežu uz ovaj broj

Avaz.ba

11.11.2019

Je li vam se ikad dogodilo da želite provjeriti vrijeme na mobitelu, a tamo vas dočeka 11:11? Žurite na sastanak, a baš vam se u pravi trenutak pojavi tramvaj broj 11? 

Pogled vam skrene na registraciju automobila ispred vas, a ona sadrži brojeve 1111? Pokušavate naći kompaniju u koju idete na razgovor za posao, a ona se nalazi na kućnom broju 111?

Pojavljivanje i primjećivanje broja 1 u nizovima nije slučajno. Broj 1111 nazivaju "anđeoskim brojem". Neki tvrde da taj fenomen počinjemo primjećivati kada se nalazimo na emotivnoj prekretnici, intuicija nam je izoštrenija, osjetljiviji smo na energiju oko sebe, pa i bolje zapažamo detalje.

Ispočetka nam se može činiti kao slučajnost da baš svuda vidimo nizove jedinica – na računima za vodu ili u omiljenom televizijskom šouu – ali oni su jasan znak novog početka. Primjećivanje tog fenomena upućuje na to da se nalazimo na pragu velikih promjena, a stručnjaci savjetuju da je upravo to trenutak kada svoje misli treba okrenuti prema pozitivi kako bismo manifestirali dobre promjene u svom životu.

Odlučnost, samouvjerenost, hrabrost i prodornost samo su neke od karakteristika koje se vežu uz broj 1. Ovaj nas broj, a pogotovo kada se pojavljuje u nizovima, potiče da razmislimo o novim mogućnostima, počecima i projektima te vizualiziramo pozitivni ishod.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.