PREVARE Dosjetljivi Indijac završio iza rešetaka

Koristio uniformu “Lufthansinog“ pilota da bi udobnije putovao

Otkrio je kako je krivotvorenu iskaznicu koristio mnogo puta u proteklih šest mjeseci

Z.K. / Avaz.ba
20.11.2019 15:29

Protiv njega je podnesena krivična prijava

Foto: Ilustracija

Dosjetljivi putnik u Indiji koji se u uniformu “Lufthansinog“ pilota odijevao kako bi izbjegavao kontrole, brzo se ukrcavao na avione te isposlovao premještaj u višu klasu, uhapšen je u Nju Delhiju, objavila je policija.

Rajan Mahbubani (48) bio je odjeven u pilotsku uniformu i imao je krivotvorenu ''Lufthansinu'' iskaznicu kad je uhapšen na aerodromu u glavnom gradu. Mahbubani je zadržan na izlaznim vratima leta za Kalkutu nakon što je glavni sigurnosni radnik „Lufthanse“ upozorio na sumnjivo kretanje putnika u uniformi „Lufthanse“.

Mahbubani je tokom ispitivanja otkrio da često putuje i da je uniformu odijevao kako bi izbjegao duge redove na kontroli putnika i temeljitije kontrole kojima su podvrgnuti ostali putnici. Koristio je prolaze rezervirane za članove posade i ponekad bi tražio preseljenje u višu klasu u avionu.

Otkrio je kako je krivotvorenu iskaznicu koristio mnogo puta u proteklih šest mjeseci. Mahbubani vodi konsultantsku kompaniju, a protiv njega je podnesena krivična prijava. 

Komentari

NA VRH