LUKSUZ

Vozilo iz futurističkog filma koje i plovi i roni

Ima laganu aluminijsku superstrukturu, a putnici mogu uživati u luksuznim pogodnostima plovila, uključujući VIP kabine, salon, spa centar, bar i teretanu

Očekuje se da će koštati skoro stotinu miliona eura. Agencija

Avaz.ba

16.12.2019

Hibridnu superjahtu dizajnirala je Elena Napi (Nappi) i idealna je za one dubljeg džepa, koji žele biti daleko od očiju javnosti.

Morski svijet

Djeluje kao vozilo iz futurističkog filma, ali je ovaj koncept na korak od toga da zaživi, odnosno da zaplovi i zaroni svjetskim morima. 

Hibridna jahta nazvana “Carapace” moći će se kretati po morskoj površini, ali i roniti do dubina od 300 metara te će pod vodom moći bez izlaska boraviti do 10 dana, nudeći nevjerovatne poglede na morski svijet.


Roni do dubine od 300 metara. Agencija

Napi, koja je do inovativnog koncepta došla nakon godina istraživanja nautičkih eksperimenata, kaže da predstavlja novu klasu megajahti, koja kombinira udobnost luksuznih jahti i privatnost uronjene plovidbe.

- Diplomati i poslovnjaci moći će se ukrcati na plovilo kako bi u potpunoj tajnosti održali važne sastanke i definirali sporazume ili ugovore - kaže dizajnerica.

Jahta ima laganu aluminijsku superstrukturu, a putnici mogu uživati u luksuznim pogodnostima plovila, uključujući VIP kabine, salon, spa centar, bar i teretanu.

Dostupna gostima

Kad “Carapace” ispliva na površinu, gornja paluba postaje dostupna gostima kako bi mogli uživati u pogledu na okean s jednog od brojnih ležaljki ili zaroniti u infiniti bazen, koji gleda s krme plovila. 


Izgled unutrašnjosti plovila. Agencija

Hibridna superjahta, za koju se očekuje da će koštati skoro stotinu miliona eura kad bude izgrađena, svakako je namijenjena onim najimućnijim kupcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.