OBRAZOVANJE

Maštovita učiteljica održala je sat koji učenici nikad neće zaboraviti

Nastavnica učenicima slikovito objasnila anatomiju ljudskog tijela

Veronika Duke: Postala hit na društvenim mrežama. Twitter

Avaz.ba

24.12.2019

Neki ljudi jednostavno vole svoj posao i učinit će sve kako bi zainteresirali svoje đake. To je pokušala i jedna nastavnica iz Španije koja je svojim đacima slikovito pokušala objasniti anatomiju ljudskog tijela.

Ona je na sebe navukla kostim posebno spremljen za tu priliku i postala hit na društvenim mrežama. 

Veronika Duke (Veronica Duque, 43) nastavnica je 15 godina, a trenutno predaje trećem razredu. Tokom lekcija o ljudskom tijelu bila je posebno inspirirana, a ideju je dobila kad je na internetu naišla na čudan kupaći kostim. 

Znala sam da je djeci teško da vizueliziraju položaj unutrašnjih organa, pa sam pomislila da je vrijedno pokušaja -  rekla je nastavnica Duke, prenosi Miror. 

Fotografije iz razreda podijelio je njen suprug na Twitteru i brzo su postale viralne.

- Veoma sam ponosan na svoju suprugu i sretan sam što je sa mnom - napisao je suprug domišljate nastavnice, prenosi B92. 

Mnogi su imali samo riječi hvale na to što je Veronika uradila, ali je bilo i onih koji su naveli da bi to u pojedinim zemljama "bio veliki skandal".

Nastavnica Duke je u svojoj školi već poznata po tome što koristi rekvizite i kostime da pomogne učenicima u učenju. 

- Odavno sam odlučila da koristim kostime i maske za lekcije iz historije - rekla je i dodala da bi voljela da društvo prestane da na učitelje gleda kao na "lijenje birokratske javne službenike".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.