AUSTRALIJA Tokom manifestacije u Heverli Beju

Bizarno takmičenje ko će pojesti više kolača završilo tragično

Učesnici su ranije u direktnom prijenosu jeli što više lamingtona mogu, tradicionalnih kolača nalik sunđeru prelivenih čokoladom i kokosovim prahom

Avaz.ba
27.01.2020 12:34

Takmičenje u jedenju kolača

Foto: Screenshot

Žena iz Australije preminula je tokom takmičenja u prejedanju kolačima.

Šezdesetogodišnja žena je, prema pisanju tamošnjih medija, imala napad tokom manifestacije u Heverli Beju, Kvinslend, povodom obilježavanja Dana Australije u nedjelju.

Učesnici su ranije u direktnom prijenosu jeli što više lamingtona mogu, tradicionalnih kolača nalik sunđeru prelivenih čokoladom i kokosovim prahom.

Hitna pomoć je pokušala reanimaciju na licu mjesta, ali je gospođa kasnije preminula u bolnici. Svjedoci kažu da je ta žena nabila jedan od kolača u usta prije nego što joj je pozlilo. 

U javnost je dospio snimak koji pokazuje gazde Paba koji navijaju za takmičare, s čašama vode pored njih, prije incidenta.

Takmičenja u prejedanju su popularna igra tokom Dana Australije, državnog praznika koji slavi dolazak prvih evropskih naseljenika u Australiju.

Takmičari obično osvajaju nagrade ako pojedu što više torti, pita, hot dogova ili druge hrane u ograničenom vremenskom roku.

Komentari

NA VRH