VIJETNAM U toj zemlji za sada je registrirano 148 slučajeva Covid-19

Kuhar u Hanoju pravi burgere u obliku koronavirusa

Time se kuhar Hoang Tung nasmejao u lice pandemiji, ocjenjuje agencija Reuters

Avaz.ba
28.03.2020 08:50

Burgere je dizajniran od zelenog čaja sa malim krunama od tijesta

Foto: Agencija

Jedan kuhar u Hanoju riješio je da oraspoloži stanovnike vijetnamske prestonice tako što je počeo da pravi burgere u obliku koronavurusa, uz krilaticu „Da bi pobjedio, pojedi ga“.

Time se kuhar Hoang Tung nasmejao u lice pandemiji, ocjenjuje agencija Reuters i dodaje da je njegov tim danima radio kako bi dizajnirao burgere od zelenog čaja sa malim krunama od tijesta, kako bi meso što više ličilo na koronavirus.

- Napravili smo tu šalu uz ideju da ako se plašite nečega treba to da pojedete - rekao je Tung i dodao da zbog toga koronavirus nije više toliko strašan ljudima.

  • Prodaje se 50 takvih burgera dnevno
    Prodaje se 50 takvih burgera dnevno Foto: Agencija

Kako se navodi, njegova kuhinja prodaje 50 takvih burgera dnevno, iako se sve više prodavnica zbog pandemije zatvara u Vijetnamu. U toj zemlji za sada je registrirano 148 slučajeva Covid-19, a nema nijednog smrtnog slučaja. Jedan od kupaca hamburgera rekao je da taj oblik burgera podiže moral.  

- Ovaj koronavirus je veoma opasan. Međutim, ako jedemo burgere ovog oblika, to izgleda kao da smo pobjedili. Ako želiš da ga pobjediš, moraš prvo da ga pojedeš - rekao je kupac.

Komentari

NA VRH