VIJETNAM

Kuhar u Hanoju pravi burgere u obliku koronavirusa

Time se kuhar Hoang Tung nasmejao u lice pandemiji, ocjenjuje agencija Reuters

Burgere je dizajniran od zelenog čaja sa malim krunama od tijesta. Agencija

Avaz.ba

28.3.2020

Jedan kuhar u Hanoju riješio je da oraspoloži stanovnike vijetnamske prestonice tako što je počeo da pravi burgere u obliku koronavurusa, uz krilaticu „Da bi pobjedio, pojedi ga“.


Time se kuhar Hoang Tung nasmejao u lice pandemiji, ocjenjuje agencija Reuters i dodaje da je njegov tim danima radio kako bi dizajnirao burgere od zelenog čaja sa malim krunama od tijesta, kako bi meso što više ličilo na koronavirus.

- Napravili smo tu šalu uz ideju da ako se plašite nečega treba to da pojedete - rekao je Tung i dodao da zbog toga koronavirus nije više toliko strašan ljudima.


Prodaje se 50 takvih burgera dnevno. Agencija

Kako se navodi, njegova kuhinja prodaje 50 takvih burgera dnevno, iako se sve više prodavnica zbog pandemije zatvara u Vijetnamu. U toj zemlji za sada je registrirano 148 slučajeva Covid-19, a nema nijednog smrtnog slučaja. Jedan od kupaca hamburgera rekao je da taj oblik burgera podiže moral.  

- Ovaj koronavirus je veoma opasan. Međutim, ako jedemo burgere ovog oblika, to izgleda kao da smo pobjedili. Ako želiš da ga pobjediš, moraš prvo da ga pojedeš - rekao je kupac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.