ŽIVOT

Bila na vrhuncu karijere kada joj je dečko kiselinom uništio lice, a danas ponovo krasi naslovnice

Kejt je sad u sretnom braku s građevinskim poduzetnikom i imaju dvije kćerke

Pajper: Osim fizičkih, imala je i psihičke posljedice. Agencija

Avaz.ba

3.4.2020

Britanska voditeljica i influencerica Kejti Pajper (Katie Piper, 36) progovorila je o stravičnom iskustvu koje je doživjela 2008. godine. Njen tadašnji dečko Danijel Linč (Daniel Lynch) organizirao je napad na nju, a ona je tad bila na vrhuncu karijere.


Oslijepila na jedno oko

Bila je manekenka i osvojila titulu Miss Winchestera. Međutim, on je odlučio sve uništiti pa je unajmio Stefana Silvestra (Sylvestre), koji je Kejt bacio sumpornu kiselinu u lice. Djevojka je oslijepila na jedno oko, koža joj je bila uništena te više od godinu nije izašla u javnost. Bila je 12 dana u induciranoj komi i imala više od 300 operacija kako bi rekonstruirala svoje lice.

Pajper kako izgleda sad, a kako je izgledala nakon napada i brojnih operacija. Agencija

- Ako moram prihvatiti da sam se trajno promijenila, onda moram mijenjati i industriju - rekla je Kejti, koja je za Harper Bazaar pozirala u nezakopčanoj bijeloj košulji koja je otkrila njene ožiljke iznad grudi.

Osim fizičkih, imala je i psihičke posljedice, ali je skupila snage i javno progovorila kako bi pomogla ženama koje trpe ili su pretrpjele nasilje.

- Sjećam se vremena kada nisam željela nikog vidjeti niti sam htjela da mene iko vidi. Plašila sam se ljudi, posebno muškaraca. Strahovala sam od cijelog svijeta. Sjećam se da je tada razgovor o ovoj traumi bio nemoguće misija - rekla je Kejti za Harper Bazaar.

Doživotna robija

Katie je Davida poznavala vrlo kratko, a nakon dvije sedmice veze se pokazao monstrumom. Silovao ju je i zlostavljao osam sati, a potom i uništio lice. Osudili su ga na doživotnu robiju 2009. godine.

Danas je Kejti uspjela da djelimično rekosntruira svoje lice zahvaljujući brojnim estetskim zahvatima. Napisala je tri knjige o svom iskustvu, društveno je vrlo aktivna, na Instagramu je prati gotovo milion ljudi i čak je uspjela da se opet nađe ispred kamere - često je angažiraju kao voditeljicu televizijskih emisija. Također je u sretnom braku s građevinskim poduzetnikom Ričardom Džejmsom Sutonom (Richard James Sutton, 37) i imaju kćerke Penelope (3) i Bel (Belle, 6).  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.