LUKSUZ

Veličanstvena jahta čije iznajmljivanje košta četiri miliona dolara sedmično

Ovaj brod predstavlja ostvarenje snova sa spa odjeljkom na dva nivoa, ronilačkim centrom, posadom od 54 člana, dva heliodroma, bolnicom i naravno, centrom za krioterapiju…

Avaz.ba
23.06.2020 21:52

Ima šest paluba

Foto: Agencija

Sa cijenom iznajmljivanja koja iznosi četiri miliona dolara na sedmičnom nivou, ovaj brod predstavlja ostvarenje snova sa spa odjeljkom na dva nivoa, ronilačkim centrom, posadom od 54 člana, dva heliodroma, bolnicom i naravno, centrom za krioterapiju…

Ogromni bazen

Po svemu sudeći, za vlasnika Flying Fox jahte, treći put će biti sretan. On ne samo da je želio oduševiti svoje goste kada su prvi put zakoračili na njegovu Lurssen jahtu dužine 459 stopa, već se, također, pobrinuo da im ispuni svaku želju, zapovijest i hir. On je konstruirao spa centar na dva nivoa, profesionalni centar za ronioce, dva heliodroma za korporativne helikoptere, najveći bazen na jahti i centar za krioterapiju.

Dobre vijesti su da Flying Fox jahta sada postaje dostupna svima, tačnije onima koji mogu da plate njen najam od oko četiri miliona dolara sedmično, dok je ujedno upravo ona najduža jahta koja se može iznajmiti.

Prvi pogled na tirkizni eksterijer otkriva sve što nam ona može ponuditi na svojih šest paluba. Na krmenom dijelu nalazi se ogromni bazen koji će vam odmah privući pažnju, a može se podijeliti modularnim zidom na dva dijela. Gosti na taj način mogu uživati u bazenu sa svježom ili slanom vodom, sa temperaturama koje se, također, mogu regulirati.

  • Prvi pogled na tirkizni eksterijer otkriva sve što nam ona može ponuditi
    Prvi pogled na tirkizni eksterijer otkriva sve što nam ona može ponuditi Foto: Agencija

Konstruirana za privatnu upotrebu sa mogućnošću iznajmljivanja, ova jahta je u istraživanju i razvoju provela tri godine. Vlasnik je želio da se pobrine da jahta sadrži sve što su njegove prethodne dvije jahte propustile. Pored svojih nevjerovatnih dimenzija, Flying Fox jahta vam može ponuditi nevjerovatni spoj vrhunske tehnologije i gracioznih enterijera. Velika paluba za sunčanje se tokom večernjih sati može pretvoriti u plesni podijum, nudeći živu muziku, privatno objedovanje i vatromet.

Glomazni spa centar jedan je od glavnih elemenata dizajna ove jahte, gdje je njegov “morski lobi” definiran grijanim kamenim podovima i zidnim panelima od hrastovine. Unutar spa odjeljka se nalaze sauna, hamam, đakuzi i soba za relaksaciju. Flying Fox jahta također sadrži prvu krio-saunu instaliranu na jednoj jahti, što spa iskustvo prenosi na sasvim novi nivo.

Nadomak zen spa centra nalazi se odjeljak namjenjen roniocima, koji sadrži komoru za dekompresiju sa dovoljno mjesta za tri osobe. Na jahti su vam, također, dostupni instruktori za sportove, rekreativno i profesionalno vježbanje i ronjenje, a svaki od njih je ili nekadašnji olimpijski sportista ili nekadašnji pripadnik britanske vojske. Helikopterima na jahti upravljaju profesionalni piloti, dok ih održavaju profesionalni inžinjeri. Bolnica koja je, također, dio jahte u svom osoblju ima vrsne ljekare, a konstantno je povezana sa bolničkim ustanovama na kopnu.

Otvorena kuhinja

Također, na ovoj jahti se nalazi veličanstvena, otvorena kuhinja, u kojoj postoji pet tipova pećnica, dva teppanyaki roštilja i al-fresco trpezarijski odjeljak sa 24 mjesta. Jahta dolazi sa pet kuhara koji će se pobrinuti da se uvijek pridržavate svoje dijete, spremajući vam nevjerovatne specijalitete po vašoj mjeri.

Na kraju, moramo još napomenuti da jahta ima dovoljno mjesta za 25 gostiju, dok je master apartman naravno, najveličanstveniji smještaj od svih ponuđenih. On posjeduje svoj privatni salon, gasni kamin, kao i privatni đakuzi.

Komentari

NA VRH