BIVŠI MUŽ MILIJARDER

Ovo je najbogatija žena na svijetu

Zbog muža milijardera koji ju je prevario s voditeljicom o njoj bruji cijeli svijet

Mekenzi: Bogatstvo od čak 68 milijardi dolara. Agnecije

A. Č. / Avaz.ba

4.9.2020

Spisateljica i filantropkinja Mekenzi Skot (MacKenzie Scott) postala je najbogatija žena svijeta. S bogatstvom od čak 68 milijardi dolara pretekla je i čelnicu L'Oreala, Fransoa Betenkur Majers (Francoise Bettencourt Meyers), sudeći prema najnovijim indeksima bogataša koje su objavili američki mediji. 

Mekenzi Skot (MacKenzie Scott) je pod lupom javnosti došla kao supruga Džefa Bezosa (Jeff), osnivača Amazona, a pogotovo nakon razvoda s njim prošle godine. Upravo razvod ju je učinio najbogatijom ženom na planeti jer je u parnici dobila četiri posto udjela u Amazonu. Kako je karantena zbog pandemije koronavirusa potaknula internetsku prodaju, cijene dionica Amazona su poletjele u nebesa te su narasle za do 3.500 dolara od početka ove godine. 

Mekenzi Skot i Džef Bezos - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ipak, Mekenzi se u parnici puno toga i odrekla. "Sretna sam što je brakorazvodna parnica iza mene i što smo se Džef i ja o svemu uspjeli dogovoriti. Drago mi je da se mnogi moji prijatelji vesele što ćemo ostati u dobrim odnosima te ćemo zajedno i dalje odgajati svoju djecu. 

Sretna sam što mu prepuštam svoje interese u Washington Postu, Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu - napisala je Skot na Twitteru. 

Bezos je nakon toga svojoj bivšoj također putem društvenih mreža zahvalio na potpori i ljubaznosti.

MacKenzie je s Džefom bila od samih poslovnih početaka te su u braku proveli 25 zajedničkih godina. Unatoč tome što nisu otkrivali da imaju probleme u braku, u javnost je izašla njegova afera s voditeljicom Lauren Samćez (Sanchez) te se brak Džefa i Mekenzi završio.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.