MOSKVA

Edvard Snouden dobio sina

Supruga Lindzi otkrila na društvenim mrežama

Snouden: Odobren mu azil u Rusiji. AGENCIJE

A. V. / Fena

26.12.2020

Supruga američkog zviždača Edvarda Snoudena (Edward Snowden) rodila je sina, pokazale su fotografije postavljene na njenoj stranici društvenih mreža u subotu.

- Sretni praznici od naše proširene porodice - piše Lindzi Mils (Lindsay Mills), prikazujući fotografije na Instagramu bračnog para s novorođenčem.

Snouden (37), koji je pobjegao iz Sjedinjenih Država nakon što je objavio u javnosti tajne dosijee Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) u 2013. i odobren mu je azil u Rusiji, saopćio je prošlog mjeseca da će zatražiti rusko državljanstvo skupa sa suprugom za dobro njihove buduće porodice.

Par tvrdi kako strahuje da će biti odvojeni od svog sina, u eri pandemije i zatvorenih granica, ukoliko ne dobiju dvojno rusko-američko držvljanstvo.

Rusija je već odobrila Snoudenu dozvolu trajnog boravka, saopćio je u ovoj godini njegov advokat Anatolij Kučerena, u vitalnom koraku ka dobijanju ruskog državljanstva.

Američke vlasti godinama traže Snoudenov povratak u zemlju kako bi se suočio s krivičnim postupkom pod optužbama za špijunažu podnesenim u 2013.

- Kako smo i očekivali, porodica je dobila prinovu. Edvard i Lindzi sada imaju sina. Majka i beba sjajnog su zdravlja – navodi ruska novinska agencija Interfax izjavu Kučerene u subotu, prenosi Reuters.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.