OČINSTVO

Misterija oko majki djece Kristijana Ronalda: Ima ih četvero, a samo se za jedno zna da ga je rodila Georgina

Ronaldova sestra Katia (44) navodno je primijetila da djeca imaju dvije majke, koje su Meksikanke

Ronaldo sa djecom i Georginom. Instagram

E.I.

25.1.2021

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo (Cristiano) porodičan je čovjek i na društvenim mrežama često objavljuje fotografije svoje četvero djece, od kojih je samo najmlađe rodila njegova izabranica Georgina Rodrigez (Rodriguez), dok su troje starijih rodile surogat majke.

Argentinska manekenka rodila je Ronaldu četvrto dijete, Alanu Martinu (3), nakon što je Kristijana juniora (10) i blizance, Evu i Matea (3), dobio vještačkom oplodnjom.

Kada je prije skoro četiri godine Kristijano Ronaldo postao otac blizanaca, Eve i Matea, koje mu je rodila surogat majka, baš kao što je dobio i najstarijeg sina Kristijana juniora, mediji pokušavaju da saznaju što više informacija o ženi koja je rodila dijete fudbaleru Juventusa.

Još 2017. godine medijima je kružio dokumenat koji dokazuju da je i prvog sina, ali i blizance, Portuglacu rodila ista žena. Mateo i Eva su rođeni u gradiću La Mesi u blizini San Dijega, a surogat majku je porodila poznata doktorica Marija Kastiljo. Sin je rođen prvi, a nekoliko minuta kasnije i kćerkica.

Britanski mediji su takođe, tvrdili da je u istoj bolnici rođen i stariji Ronaldov sin, iako je Portugalčeva majka, Dolores rekla da je on rođen na Floridi.

Ronaldova sestra Katia (44) navodno je primijetila da djeca imaju dvije majke, koje su Meksikanke. Nakon rođenja, sređuju se rodni listovi i pasoši, zbog čega su blizanci i uspjeli stići u Španiju, a opet ih je dovela fudbalerova majka jer je on igrao za državnu reprezentaciju Portugala protiv Rusije. Majke vjerovatno ni ne znaju kome su rodile djecu.

Prema strogim uslovima diskrecije i prava na privatnost, ženama koje su donirala jajašca kao i onima koje su iznijele trudnoću do kraja, najčešće se niti ne kaže gdje su djeca "završila".

Lokalni sveštenik Žoao Rodrigez iz njegove zemlje usudio se otvoreno kritikovao fudbalera, govoreći da "s time što radi ide protiv Boga te uskraćuje djeci pravo na jednog roditelja".

Neki Ronaldovi stari prijatelji i komšije sugerišu kako je njegova odluka da sam odgaja djecu potaknuta traumama iz djetinjstva. On je kao najmlađi od četvoro djece odrastao u siromaštvu, živjeći u jadnoj kući sa zidovima punim azbesta.

Fudbalski superstar je, prema riječima Stefani Kabaljero, pravnice koja se bavi pitanjem surogatstva, morao da plati 140.000 agenciji za blizance, a od te sume 40.000 eura je pripalo surogat majci.

- Ronaldo je odabrao surogat majku između stotina žena čije su fotografije i biografije bile dostupne u agenciji. Kako bi dobio sina sportskih gena, Ronaldo je odabrao sportistkinju koja ima latino gene. Ronaldo bi mogao da ima problema ako ova surogat majka jednog dana promjeni mišljenje i odluči da se bori za svoje blizance. Surogat majka vjerovatno nikada neće saznati ko je otac djece zbog povjerljivosti cijelog postupka - rekla je ona.

U Portugalu su surogat dogovori zabranjeni zakonom, posebno jer je Ronaldo neoženjen.

- Niti jedan portugalski sud ne bi priznao nikakav dogovor između Kristijana i zamjenske majke te bi takav dogovor bio proglašen nevažećim - ističe Kabaljero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.