ODMOR IZ SNOVA

Futuristički plutajući hotelski apartmani za odmor iz snova

Svaka jedinica uključuje iste pogodnosti kao hotelska soba i 100 posto se napaja solarnom energijom

Z. K.

Da li ste ikada poželjeli da vaš dan na plaži ne mora da se završi zalaskom sunca i da možete da zaspite na vodi? Sada je to moguće uz Pearlsuites Jet Capsule, futurističke plutajuće hotelske apartmane koje je dizajnirao Pjerpaolo Lazarini iz kompanije Lazzarini Design Studio. Idejni projekti su kružne kabine koje podsjećaju na NLO, ali, umjesto da lebde u zraku, lebde na površini vode.

Svaka jedinica uključuje iste pogodnosti kao hotelska soba i 100 posto se napaja solarnom energijom, stvarajući dovoljno energije za klimatizaciju, osvjetljenje, hlađenje i druge uređaje.

  • Mogu biti opremljeni električnim motorom

    Mogu biti opremljeni električnim motorom

    Foto: Agencije


Svaki Pearlsuite je veličine 7 metara u prečniku i nudi 1 metar okolnog prostora za hodanje, u zavisnosti od verzije dizajna. Konstruirani su oko ojačane glavne školjke, povezane sa kružnim trupom. Raspoloživi prostor u trupu nudi skladište za dodatne izvore energije i sisteme.

Što se tiče mobilnosti, apartmani, također, mogu biti opremljeni električnim motorom koji im omogućava da krstare brzinom od 5 čvorova (oko 6 milja na sat) od tačke A do B i pozicioniraju se, zahvaljujući naprednom GPS sistemu ukoliko želite da odete do plutajućeg bara ili da se nađete sa prijateljima u drugom apartmanu.

NA VRH

Podijeli članak na