LIFESTYLE

Almir Delić sklopio Rubikovu kocku za 27 sekundi i želi ozvaničiti rekord BiH

Sedamnaestogodišnjak iz Zavidovića ima hobi

(M. C.)

26.9.2014

U našu redakciju javio se Almir Delić, sedamnaestogodišnjak iz Zavidovića, učenik četvrtog razreda Građevinsko-tehničke škole.

Prije dvije godine počeo je, kako kaže, da se bavi Rubikovom kockom i do sada je uspio da je sastavi barem milion puta. Kaže da mu je rekord 27 sekundi, ali i da je to postigao jednom i da je tada imao malo sreće. Prosjek mu je 35-40 sekundi.

Traži našu pomoć jer je čuo da je rekord Srbije u sklapanju Rubikove kocke 35 sekundi, a da BiH uopšte nema taj rekord. Uz to, poslao nam je i svoj stari snimak na kojem se vidi da kocku slaže za 56 sekundi, ali dodaje da je to bilo prije dvije godine i da je sada mnogo brži.

- Pokušavam da ozvaničim rekord BiH u sklapanju Rubikove kocke i ne znam na koji bi način to uradio. Tražio sam po internetu, ali nisam našao. Niko mi ne zna reći šta treba da se uradi kako bismo i mi u Bosni i Hercegovini imali rekord u sklapanju Rubikove kocke, kaže Almir koji nam je rekao i da nakon što završi srednju školu planira da upiše arhitekturu, ali da ništa nije 100% sigurno.  

Pogledajte snimak na kojem Almir Delić Rubikovu kocku sklapa za 56 sekundi:

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.