LIFESTYLE

Momak joj je poginuo na motoru: Imala je samo nekoliko sati da iz njegovog tijela dobije...

Stephanie Lucas željela ostvariti njihov san da imaju potomstvo

(Dž. Č.)

21.11.2014

Njen momak je umirao u bolnici, a mlada žena je imala samo nekoliko sati u okviru kojih je njegova sjemena tekućina mogla biti ekstraktovana iz umirućeg tijela, u nadi da će jednoga dana biti ostvaren njihov san da imaju potomstvo…

Ali, bez novca da plati skupu medicinsku proceduru, situacija je izgledala beznadežno za Stephanie Lucas, prenose strani mediji.

Tada je 22-godišnjakinja iz Tucsona u Arizoni (SAD) donijela dramatičnu odluku da objasni svoju situaciju i uputi apel na sajtu za skupljanje priloga Go Fund Me.Tražila je novac kako bi platila doktorima da izvuku spermu iz tijela Camerona Robinetta (25), koji je umro nakon tri dana bez svijesti na intenzivnoj njezi u bolnici, u koju je dospio poslije motociklističke nesreće u Kaliforniji.

- Moj vjerenik Cameron imao je motociklističku nesreću u petak, a danas su doktori rekli da je njegov mozak mrtav. Mi smo tako mnogo željeli imati djecu. To su željele i moja i njegova familija i još uvijek bismo voljeli ako bi se to moglo dogoditi. Ukoliko se dijete rodi ono će biti istinski voljeno i okruženo divnom porodicom - napisala je.

Za samo jedan dan nepoznati ljudi donirali su više od 11.000 američkih dolara, a najviše pojedinačne donacije bile su u iznosu od 2.000 i 1.000 dolara.

Bilo je to i više nego što je potrebno za proceduru koja košta 5.600 dolara. Sjemena tekućina stradalog mladića sada je zamrznuta.

- Nisam samo izgubila svog vjerenika, nego i moju “buduću familiju”. Sada sam dobila poklon za budućnost, i mislim da će nas Cameron gledati od gore- kazala je Lucas, koja još nije odlučila kada planira pokušati vještačku oplodnju sa zamrznutom sjemenom tekućinom njenog poginulog vjerenika.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.