LIFESTYLE

Miss Ugande mora znati musti krave i čuvati ovce

Ljepota nije sve

(Dž. Č.)

25.11.2014

Da bi neka djevojka postala miss Ugande za 2014. ne mora samo znati hodati na visokim potpeticama i izazovno pozirati u kupaćem kostimu, nego i musti krave i čuvati ovce, prenosi Novi list.

Leah Kalanguka (23) se istaknula na podiju u subotu navečer među još 19 finalistkinja u takmičenju ljepote na kojemu će se ubuduće promovirati poljoprivreda. Kalanguka je radila na farmi pilića i bavila se uzgojem gljiva.

- Poljoprivreda pruža velike mogućnosti za zapošljavanje i sretna sam što takmičenje ide u tom smjeru. Doista želim da se poljoprivreda u našoj zemlji promovira, jer je to temelj naše privrede, rekla je djevojka nakon izbora, okrunjena srebrnom tijarom, u zlaćanoj opravi i s lentom miss Ugande.

Ona dodaje da je presretna sam te da  nije očekiv<ala nagradu. Ova studentica informatike je u Kampali dobila i automobil.

Takmičenje ljepote koje se već godinama organizira po uobičajenim pravilima, ove godine službeno treba "promovirati poduzetništvo mladih u ruralnim područjima", u suradnji s vojskom koja u tom sektoru ima veliki poslovni interes.

- Više smo se fokusirali na otvaranje radnih mjesta nego na proslavu ljepote- rekao je organizator Joram Muzira.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.