LIFESTYLE

ŠOKANTNO Vodstvo bolnice priznalo da su potpuno ignorisali ženu koja je umrla

Žalila se na bolove, ali ljekari joj nisu pružili pomoć

Al. Ti.

27.1.2015

Potresna fotografija majke koja se previja u bolovima dok leži na bolničkom podu u agoniji je prošle godine šokirala cijelu Veliku Britaniju. Šok je bio još već kada je ta majka zbog bolova i preminula.

Margaret Lamberty je žena koja se na šokantnoj fotografiji sklupčala ne bi li joj bolovi prestali. Njena porodica se žalila da je ona bila potpuno ignorisana od osoblja u bolnici Royal Stoke, gdje je i ostavljena da umre.

Uprkos molbama porodice da se osoblje iz bolnice barem izvine zbog smrti nesretne žene, iz bolnice su tvrdili da ništa loše nisu učinili.

Ipak skoro godinu dana kasnije, utvrdilo se da je porodica preminule upravu bila i da moraju čelni ljudi iz bolnice da se izvine i priznaju svoju grešku zbog nepružanja pomoći osobi koja je pomoć bila potrebna.

bolnica-2

Kako prenose mediji, gospođa Lamberty je trebala pomoć i to hitno, ali ljekari su bili "previše" zauzeti da bi se pozabavili sa njom.

Kasnije se ispostavilo da je preminula zbog ugruška krvi u crijevima.

Porodica preminule je također izjavila kako neće odustati dok ne dođu do prvde.

Ipak, nakon pritiska javnosti, vodstvo bolnice se na kraju ipak izvinulo i priznali da su potpuno zapostavili Margaret koja je u bolnici i umrla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.