LIFESTYLE

OVIH 10 STVARI VJEROVATNO NISTE ZNALI O HITLERU Izmislio seks-lutku na naduvavanje

Ove stvari će vas sigurno šokirati

Autor:(Am.K.)

25.3.2015

Adolf Hitler je bio njemački političar i vođa Nacističke partije, koji je 1933. postao njemački kancelar. Poslije smrti predsjednika Paula von Hindenburga proglasio je sebe za firera (vođu) i uspostavio totalitarni režim u Njemačkoj, koji je trajao sve do njegovog samoubistva 1945. godine.

Sve ovo do sada ste možda znali, ali ovih 10 stvari će vas sigurno šokirati.

Ovo su zanimljive činjenice o nacističkom vođi koje do sada niste znali:

1. NOMINACIJA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR

Hitler je 1939. godine nominovan za Nobelovu nagradu za mir od strane Erika Branta, člana švedskog parlamenta. Naime, on je bio posvećen antifašizmu i sama nominacija je bila šala, a njegov sarkazam nije naišao na odobravanje.

2. PATENTIRAO JE SEKS-LUTKE NA NADUVAVANJE

Naredio je da se naprave lutke koje vojnici mogu da stave u torbu, jer su njemački ratnici često obolijevali od sifilisa zbog kontakta sa francuskim prostitutkama.

3. NJEGOVA PRVA LJUBAV JE BILA JEVREJKA

Sa 16 godina, Adolf je napisao mnoge ljubavne pjesme posvećene jednoj Jevrejki, međutim oni se nikada nisu sreli.

4. VODIO JE PRVU ANTIPUŠAČKU KAMPANJU

Ova nacistička kampanja nije dozvoljavala pušenje u javnom prevozu, a vojnici su imali organizovana predavanja o štetnosti pušenja.

5. BIO JE VEGETARIJANAC

Hitler je izričito zabranjivao surovost prema životinjama, pa je u skladu sa tim ograničio lov i testiranje lijekova nad njima. Njih je zamjenio Jevrejima, a zakonom je zabranio iskorištavanje i mučenje nedužnih životinja.

hitler-1

Hitler napisao mnoge ljubavne pjesme posvećene jednoj Jevrejki

6. KADA JE BIO DIJETE, SPASIO GA JE SVEŠTENIK

Sa samo četiri godine, Hitlera je od davljenja spasio jedan dječak. On je skočio u zaleđenu vodu i spasio mu život. Kasnije, on je posao sveštenik i doživotno žalio zbog spašavanja nacističkog vođe.

7. BRITANSKI VOJNIK MU JE POŠTEDIO ŽIVOT

Jedan britanski vojnik je za vrijeme Prvog svjetskog rata spasio Hitlera iako je imao naređenje da ga ubije. Hitler je kasnije pronašao novinski članak o vojniku Henriju, prepoznao ga i sačuvao u svojoj arhivi.

8. HTIO JE DA NAPRAVI “MUZEJ ISTRIJEBLJENE RASE”

Planirao je da sakupi hiljade predmeta koji su pripadali Jevrejima i napravi ovaj muzej nakon rata. Kolekcija od 200.000 predmeta je fotografisana i zavedena u knjige.

9. NIKADA NIJE KROČIO NI U JEDAN KONCENTRACIONI LOGOR

Uvijek se držao podalje od prljavih poslova i nikada nije bio u logorima. Naređenja je izdavao tiho i nikada nije ostavljao pismene tragove s nalozima za ubijanje i genocid.

10. IMAO JE JEDAN TESTIS

U jednoj bici je bio povrijeđen kada su mu stradali stomak i intimni dijelovi tijela. Zbog toga je ostao bez jednog testisa, a ratni ljekari su isto potvrdili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.