LIFESTYLE

NAPOKON SLOBODAN Abdo pet godina hranio mačka zarobljenog iza zida!

U glavnom gradu Egipta, Kairu

(Am. K.)

6.4.2015

Nakon što se prije pet godina zaglavio iz zida na željezničkoj stanici u glavnom gradu Egipta, Kairu, mačak Biso je napokon oslobođen.

Dok je bio mače, Biso se iza ovog zida skrivao od drugh većih mačaka a kada je malo porastao, opet se provukao kroz zid, ali je bio prevelik da izađe van.

Zaglavljen između zidova preživio je samo zahvaljujući tome što ga muškarac kojeg su mediji nazvali Abdo hranio i davao mu vodu. On je imao prodavnicu u blizini željezničke stanice, a mačka je hranio svaki dan pa čak i 2011. godine kada je zbog protesta koji su tada zahvatili i Egipat, većina prodavnica, pa i ona njegova, bile zatvorene.

Kako je Abdo kazao za egipatske medije mačka su radnici pokušali da spasu i prije nekoliko godina ali preplašeni mačak je ostao iza zida koji nije mogao biti srušen jer bi se to smatralo uništavanjem javne imovine.

Priču o mačku Bisu i Abdi prenijeli su mediji i ubrzo se proširila društvenim mrežama. Nakon toga su se uključila udruženja za zaštitu životinja i policija, nakon čega je ponovo pokrenuta akcija spašavanja mačka, koja je trajala pet sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.