LIFESTYLE

Zbog jednog detalja djevojka sa fotografije izbačena je iz škole!

Njenim profesorima zasmetao njen izgled

Autor:(Am.K.)

16.4.2015

Emili Rej (Emili Rey)  je jedna sasvim normalna tinejdžerka, ide u srednju školu, dobar je đak i sa uspjehom gradi svoju muzičku karijeru, vežbajući pjevanje i gitaru. Ali, njenim profesorima nešto je zasmetalo u njenom izgledu, zbog čega su je udaljili sa časova. Šta mislite, šta je u pitanju?

Većina ljudi će se složiti sa tim da predubokim dekoltima, prekratkim suknjicama, previše šminke ili ekstremnim pirsinzima baš i ne priliči mjesto u đačkoj klupi. Ali, šta je to što fali simpatičnoj mladoj pjevačici Emili?

Vjerovali ili ne, nastavničkom vijeću njene srednje škole zasmetalo je to što je Emili previše RIĐA!

emili-rej

Emili Rej: Rekli joj da mora da promijeni boju kose

Kada su joj rekli da mora da promijeni boju kose ili će joj zabraniti da prisustvuje časovima, ova vedra 17-godišnjakinja umjetničkih sklonosti i njeni roditelji ostali su u šoku.

Stvar je u tome što iako je njena kosa prirodno smeđecrvenkasta, ova maturantkinja već tri godine prelivima posvijetljuje i naglašava svoju boju, a to nikome do sada nije zasmetalo.

– Mene svi znaju znaju kao “Emili, onu mladu riđu pjevačicu”. U pitanju je moj identitet. Da se sad ofarbam u smeđe, moje samopouzdanje bi otišlo dovraga! Predložila sam im da mi dozvole da makar dolazim s vezanom kosom ili da stalno nosim kapu. Međutim, odbili su sve opcije – kaže Emili.

Njeni roditelji podržavaju svoju kćerku da istraje u svom načinu izražavanja kreativnosti i individualnosti, pa čak i po cijenu gubitka prava na obrazovanje u toj školi.

– U školi postoji pravilo da je zabranjeno nositi “neprirodne” boje kose kao što su roze, šerpa plava ili ljubičasta. Sad hoće da kažu da ni riđe nije normalno? – ljutita je Emilina mama Džuli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.