LIFESTYLE

DUŠKO TOMIĆ TVRDI Zmaj od Šipova ne trguje oružjem, njemu kradu stoku, a policija to mirno posmatra!

Advokat Ilije Grahovca za "Avazov" portal

Am. K./D. K

13.5.2015

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, nije nikada optuživan ili osuđivan za trgovinu oružjem, već ga Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potražuje zbog pucanja iz trofejnog oružja od prije tri godine, kazao je u izjavi za "Avazov" portal njegov advokat Duško Tomić.

Tomić pred istim sudom, u okviru jedinstvenog postupka, zastupa i Ilijinog brata Rajka, koji je optužen za nanošenje lake tjelesne povrede jednoj osobi i oštećenje tuđe stvari, odnosno oštećenje jednog automobila.

Trofejno oružje

- Ilija posjeduje trofejno oružje od svoga oca iz kojeg je navodno pucao prije tri godine. Problem je što se on ne slaže dobro sa policijom u Šipovu, jer mu se krade ogromna stoka, a policija ništa ne preduzima po tom pitanju, štaviše i podstrekava krađu njegove stoke. On je zato u sukobu sa policijom. Inače, Ilija posjeduje 100-200 grla stoke - rekao nam je Tomić.

Uvjeren je kako će Iliju na sudu sigurno osloboditi od te optužbe, s obzirom da se radi o trofejnom oružju.

- Dakle, ne radi se ni o kakvoj trgovini oružjem, kako su to objavili pojedini mediji, jer Ilija nikada nije ni optuživan, niti osuđivan za takvo nešto. To vam odgovorno tvrdim jer ga poznajem godinama - naveo je Tomić.

Dodao je kako se Ilija do sada nikada nije oglušio o poziv suda.

Brat Rajko bolestan

- Naprotiv, redovno se sa mnom javljao na sud, ali je zastoj u suđenju nastupio jer je drugooptuženi, njegov brat Rajko, teško obolio i operisao karcinom, a trenutno se nalazi u bolnici u Banjoj Luci. To je jedini razlog što dalje nije tekao krivični postupak i ne može se to stavljati Iliji na dušu - pojasnio je Tomić.

Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zakazao je raspravu u ovom predmetu za 12. juni. Tomić smatra da se Ilijin brat vjerovatno neće pojaviti zbog lošeg zdravstvenog stanja, dok će Ilija, koji je trenutno učesnik reality showa "Parovi", sigurno doći.

- Dakle, nema govora ni o kakvim hapšenjima i potjernicama. Takve informacije nanose štetu ugledu mojih klijenata, koji nisu bjegunci od pravde, niti su se ikada bavili prodajom oružja - dodao je Tomić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.