LIFESTYLE

OD BUNTOVNIKA DO MILIONERA Bio je loš đak i upravo zbog toga se obogatio!

Stranica Hide My Ass donijela mu bogatstvo

(Am. K.)

19.5.2015

Nema mnogo ljudi na svijetu koji su zbog kršenja strogih školskih pravila postali milioneri. Džek Kator (Jack Cator) je jedan od njih, a ovo je njegov put uspijeha.

Sad već davne 2005. godine odluka srednje škole u Norfolku na istoku Engleske da stavi blokadu na školsku računarsku mrežu, kako učenici ne bi mogli da pristupe sajtovima sa muzikom i igricama, toliko je uzrujala tada 16-godišnjeg Džeka da je odlučio da iskoristi sve svoje znanje i hakuje školski sistem.

- Bilo mi je zabavno da nadmudrim školu - sjeća se Kator koji sada ima 26 godina.

Da bi uspio u svojoj nameri, ali i da ne bi upao u nevolju, on je morao preko specijalizovanih sajtova da sakrije "digitalni otisak" svog kompjutera kako bi anonimno hakovao školski server.

Nije puno vremena prošlo kako je Džek ponovo na školskom kompjuteru gledao svoje omiljene spotove.

 Međutim, talentovanog tinejdžera sa viškom slobodnog vremena su počeli da nerviraju ti "suviše komplikovani sajtovi sa previše reklama" pa je odlučio da napravi svoj sajt.

Za samo jedno popodne u poluležećem položaju na kauču u dnevnoj sobi, Džek je napravio svoj sajt i dodijelio mu upečatljivo ime - "Sakrij moju guzu" (Hide My Ass - HMA).

Deset godina kasnije, ovaj buntovnik prodao je svoju digitalnu imperiju za 40 miliona funti.

Za taj novac softverska grupa ABG, koja je kupila Džekov sajt, dobila je više od dva miliona korisnika koji garantuju godišnji profit od najmanje 2 miliona funti. Naravno, gospodin Kator je ostao izvršni direktor "Hide My Ass- a".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.