LIFESTYLE

NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO Ovo je apsolutno najsporija policijska potjera ikad!

Policiji bjegunac priznao da ga je strah te da se boji zaustaviti vozilo

Autor:A. Vr.

2.6.2015

Do sada smo već nekoliko puta bili u prilici da gledamo spektakularne policijske potere, prije svega u SAD-u, gdje se takve scene uglavnom čak i uživo prenose na TV-u, ali ovaj put, stvari su nešto drugačije, a ovo definitivno nije jedna od "uobičajenih" jurnjava policije za bjeguncem!

Naime, begunac u bijelom Nissanu, za kojeg se tvrdi da je diler droge, odlučio se da maksimalno iskoristi zakon koji važi u Fort Worthu (Teksas), a prema kojem, policijskim vozilima nije dozvoljeno da obilaze i nasilno zaustavljaju druga vozila (vjerovali ili ne!?), već su primorani da postavljaju prepreke u vidu eksera, kao i da megafonima "ubjeđuju" bjegunce da je bolje da se zaustave i predaju.

Muškarac imena Joe Gonzales iz Forth Wortha prvo je krenuo bježati brzinom od 80 kilometara na sat, a u potjeri su se saveznoj policiji vrlo brzo pridružili specijalci.

Ali, onda je policija stupila u kontakt sa 42-godišnjakom putem mobitela pa je on usporio na brzinu od 16 kilometara na sat dok je pregovarao s njima o tome da se preda. Prema izvještaju lokalne policijske stanice, policiji je priznao da ga je strah te da se boji zaustaviti vozilo.

Onda je u jednom trenutku Gonzales počeo voziti u krivom smjeru te se htio vratiti na autoput pa su specijalci odlučili da im je dosta te su ga sa svojim kombijem natjerali da se zaustavi.

Čak i tad je Gonzales htio pobjeći i to kroz prozor od automobila pa su ga nakraju specijalci izvukli van i uhapsili. U njegovom automobilu pronađene su veće količine amfetamina pa će se Gonzales naći na sudu zbog posjedovanja droge, ali i pokušaja bijega,

Koliko je cijeli ovaj slučaj bizaran, zaključite sami:

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.