LIFESTYLE

NEVJEROVATNA SUDBINA Evo šta se desilo sa autobusom iz filma "Ko to tamo peva"

Mercedesovo vozilo u Zagrebu

(Mi. K.)

3.6.2015

Legendarni autobus iz filma “Ko to tamo peva” bit će, kako se najavljuje, uskoro isti onakav kakvog ga pamtimo iz čuvenog ostvarenja Slobodana Šijana.

Mehaničari u Zagrebu rade na obnovi “Mercedesovog” autobusa iz 40-ih godina. Skida se boja i pripremaju se dijelovi koji bi trebalo da budu ugrađeni.

Autobus bi ubuduće trebalo u voznom stanju da bude korišćen za snimanje filmova i reklamne kampanje.

Planirano je da bude obojen u istu boju kakvog ga pamtimo, a unutrašnjost će, prema najavama, biti luksuznija i ljepša. Autobus je vlasništvo zagrebačkog “Jadran filma”.

“Novosti” saznaju i da postoji ideja da se napravi nova verzija nenadmašnog filma, ali u “Jadran filmu” ne žele ništa konkretnije da govore o tome.

Dušan Kovačević, scenarista filma koji je proglašen za najbolji srpski svih vremena, ističe da ga o svemu ovome niko iz “Jadran filma” nije kontaktirao:

-Kada mi se javi neko iz regiona ili iz inostranstva i kaže da je gledao film “Ko to tamo peva”, moj prvi osjećaj je mučnina, zato što znam da ga je nekakav strani ili domaći lopov prodao nekom distributeru, jer se autorska prava ovdje nikada nisu poštovala – rezignirano će Kovačević, "Telegraf".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.