LIFESTYLE

MEDICINSKI FENOMEN Izbjegao robiju jer je alergičan na zatvor

Odležat će nekoliko mjeseci kućnog pritvora

(Al. Ti.)

4.6.2015

Kako piše Daily Mail, 44-godišnji Giulio Lampada osuđen je na 14 godina zatvora zbog sudjelovanja u organiziranom kriminalu. Ipak, on će umjesto višegodišnje zatvorske kazne "odležat" samo sedam mjeseci kućnog pritvora jer je nekoliko doktora potvrdilo da njegovo zdravstveno stanje ne može podnijeti zatvor.  

Naime, dok je prije nekoliko godina boravio u zatvoru u Italiji on je umjesto redovnih obroka jeo samo voće i grickalice i pri tom izgubio 11 kilograma. 

Kako nije podnosio zatvor i nije mogao biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu, proglašen je "alergičnim" na zatvorske uvjete. 

Kako kaže njegov advokat, on među zatvorskim rešetkama gdje su prisutni ljudi u uniformama postaje depresivan što je izravna posljedica dugog perioda bavljenja organiziranim kriminalom. 

Ipak, njegova "teška" priča ipak je dobila sretan kraj pa će se sada moći 'opravljati' u kućnom pritvoru u društvu supruge i tri kćerke. 

"Za vrijeme boravka u zatvoru nikada nije napuštao svoju ćeliju. Čak mu je bila potrebna pomoć da ode i do WC-a" – rekao je advokat Giuseppe Nardo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.