LIFESTYLE

TVRDNJE SAMOPROZVANOG PROROKA Asteroid će udariti u Zemlju krajem septembra i uništiti sve

Nova predviđanja o sudnjem danu

(Al. Ti.)

14.6.2015

Divovski asteroid udarit će u Zemlju između 22. i 28. septembra, što bi rezultiralo uništenjem planete - upozoravaju teoretičari zavjere.

Nova predviđanja o sudnjem danu, koja šire teoretičari zavjera na svojim blogovima, govore kako će se udar asteroida na Zemlju dogoditi ove godine u septembru. Potom slijedi sedmogodišnji period patnje, piše Techtimes.com.

Međutim, da sve ostaje samo na teoriji, kao i dosadašnja predviđanja sudnjeg dana, potvrđuju naučnici iz NASA-e koji opovrgavaju tvrdnje o kretanju ogromnog asteroida prema Zemlji.

Glasnogovornik NASA-e rekao je kako za sada nije poznato postojanje nekog asteroida ili kometa koji bi se kretao prema našem planetu, što znači da je veoma malo vjerovatno da će se dogoditi neki veliki sudar.

Iz NASA-e također napominju kako u proteklih 1.000 godina ni jedan čovjek, koliko je poznato nije poginuo zbog udara meteorita na Zemlju.

Od kuda onda ovo predviđanje na blogovima, pitate se. Čini se kako je cijelu priču pokrenuo samoprozvani prorok Efrain Rodriguez, koji tvrdi da je za nadolazeći sudnji dan doznao putem božje poruke u kojoj stoji da će asteroid pasti u okean u blizini Portorika. Udar će za posljedicu imati potres i cunami koji će uništiti istočnu obalu SAD-a i Meksika, kao i Južnu te Srednju Ameriku.

NASA sve opovrgava i tvrdi - ni jedan veliki objekt neće udariti u Zemlju sljedećih nekoliko stotina godina!

'Prekasno je za dinosaure, ali danas astronomi provode nikad veća istraživanja u identificiranju svih velikih objekata koji predstavljaju opasnost za Zemlju', priopćili su iz NASA-e.

Veliki objekti koji prilaze zemljinoj atmosferi, obično sagore prije nego dotaknu tlo. Svjesna opasnosti koju bi objekti koji padaju na Zemlju mogli predstavljati, NASA razvija strategije koje bi mogle identificirati asteroid i druge izvanzemaljske objekte koji bi mogli udariti u zemlju te pronalazi načine za odbranu planeta od takvih događaja.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.