LIFESTYLE

NEOBIČAN PROJEKT Knjiga o putovanju oko svijeta u tri godine

Walter Chang proputovao je 60 svjetskih zemalja

Mi. K.

3.8.2015

Samo nebo je granica, ako ništa drugo, barem možete probati, kao što je to učinio Walter Chang, koji je odlučio uštedjeti dovoljno novaca da bi svoje snove pretočio u stvarnost, sada svoje iskustvo želi podijeliti s drugima.

Fotograf iz New Yorka dugo je razmišljao o tome kako bi bilo fantastično proputovati svijet, odnosno što više zemalja. Iako je izgledalo kao nemoguća misija, Walter Chang je odlučio, počeo je štedjeti novac, kada je spremio dovoljno za putovanje, dao je otkaz na poslu i - krenuo.

Štedio je dvije i po godine, sa 20 hiljada američkih dolara prvotni plan je bio provesti godinu dana na putu, ali kao što sam Chang otkriva "godina se pretvorila u dvije, dvije u tri"...

Na kraju, proputovao je 60 svjetskih zemalja, ne treba napominjati kako je na tom fantastičnom putovanju bilo svega i svačega, otkako je krenuo 13. septembra 2011. vidio je svašta, događalo mu se svašta, u Čileu su ga opljačkali, ostao je bez svega, u Namibiji je umalo poginuo...

Ipak, na kraju se sve dobro završilo, Chang je proveo tri nezaboravne godine na putu oko svijeta. 

Hiljade i hiljade fotografija, svaka sa svojom pričom, nešto je što se, smatra Walter Chang, isplati podijeliti s onima koji imaju isti san.

Proputovati svijet samo s ruksakom na leđima, iako to izgleda gotovo nemoguće, iako je prepreka hiljadu, Chang poručuje i dokazuje kako je - moguće.

A za one koji ipak neće moći krenuti na putovanje života, Chang je odlučio podijeliti s njima svoje iskustvo, na Kickstarteru je kreirao kampanju nazvanu "We Call This Home", cilj je prikupiti 24 hiljade američkih dolara kako bi štampao knjigu.

U knjizi koja će, ako plan uspije, imati otprilike 150 stranica u tvrdom uvezu, biti će fotografije i putopisi iz svih 60 zemalja koje je Chang posjetio na svojem putovanju.

Nama se čini zanimljivo i nezaboravno iskustvo, ako već ne možete sami na put, podržite ovaj projekt. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.