LIFESTYLE

NEOBIČNI PODACI Da li je kanadski grad Ottawa mjesto gdje se najviše varaju partneri?

Svaki peti stanovnik ima profil na stranici za varanje

A.U.

3.8.2015

Glavni grad Kanade Ottawu već dugo nazivaju „gradom koji je zaboravio zabavu“, no, čini se da to i nije najtačnije.

Nedavno su hakeri sa servera sajta za upoznavanje i varanje partnera "ashleymadison.com" ukrali podatke korisnika, te sada prijete da će ih objaviti.

Ovu stranicu posjećuju oni koji žele prevariti partnera, a na samom ulazu stoji logo „život je kratak, imajte aferu“.

Kanadski National Post objavio je da Ottawa ima čak 189.810 računa na spoenutom sajtu, što je izuzetno mnogo uzimajući u obzir da grad ima 883.000 stanovnika.

Drugim riječima, svaki peti stanovnik član je sajta za varanje partnera, a ukoliko bi odbili neoženjene/neudate, jasno je da taj omjer znatno raste. Također, vjerovatno nisu sve varalice članovi sajta, što dodatno povećava broj potencijalnih nevjerstava.

screenshot-5

Screenshot prve stranice sajta "ashleymadison.com"

Seksualna tarapeutkinja Sue McGarvie napominje da su ovi brojevi vjerovatno prenapuhani, pošto je dio tih profila neaktivan. Ipak, priznaje da je varanje u Ottawi rašireno.

"Mnogo muškaraca koji mi dođu na terapiju ne žele da kažu pravo ime i plaćaju kešom. Neki od njih su važne ličnosti, pa dođu i sa tjelohraniteljima“, kaže McGarvie.

Profesor psihologije na Univerzitetu Carleton u Ottawi Cheryl Harasymchuk, kaže kako je veća šansa da osoba prevari partnera ukoliko prijatelji to odobravaju.

"Uzmite za primjer Las Vegas gdje je slogan grada – 'šta se desi u Vegasu, ostaje u Vegasu'. To se prenijelo na kulturu, barem kada su u pitanju turisti, te je varanje u Vegasu norma“, rekao je Harasymchuk.

Generalni menadžer Agencije Triangle Invenstigation u Ottawi John Sullivan, također, ne slaže se sa kontantacijom da je Ottawa „glavni grad svijeta“ kada je u pitanju varanje partnera.

"Procenat razvoda u državi je 55 posto, a prevara je uzrok za 80 posto razvoda, što me iznenadilo jer se vara više od toga“, rekao je Sullivan.

Ipak, napominje da to nije svojstveno samo za Ottawu.

"Proveo sam istraživanja u Engleskoj, Južnoj Americi, Miamiju, Californiji, Hong Kongu, Peruu i Aljasci. Putovao sam širom svijeta i ništa se ne mijenja. Ne vjerujem da nje procenat varanja viši u Ottawi nego u drugim gradovima“, rekao je Sullivan. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.