LIFESTYLE

KROZ DRVO NEĆEŠ MOĆI Ovaj bik gurao je rogove gdje nije trebao

Zanimljiv događaj zabilježen u Velikoj Britaniji

Autor:(D. K.)

1.11.2015

Britanski vatrogasci su vitlom i užetom uspjeli izvući bika Billyja koji nije uspio glavu izvući iz rupe u stablu. Bio je zaglavljen sat vremena.

- Halo, kolege! Dobili smo poziv za intervenciju. Nigdje ne gori, no moramo spasiti bika. Zapeo je u stablu - rekli su vatrogasci koji su maksimalno profesionalno pristupili problemu.

Nakon obilnog ručka bik Billy prošetao se poljem u Warwickshireu u Engleskoj. Skrenuo je sa svoje uobičajene rute i krenuo prema stablu. Nešto u šupljni visoke bukve ga je zainteresiralo te je gurnuo glavu unutra. Pokušao ju je izvući, ali nije uspio.

akcija-spasavanja-bika

Detalj akcije spašavanja

Na sreću, muškarac koji je prolazio poljem čuo je nekakvu buku i vidio bika koji je zaglavio glavu u stablu. Kako ga nije sam mogao izvući, pozvao je vatrogasce, koji su odmah izašli na intervenciju s dva vozila. Oprezno su prišli biku koji nije bio agresivan te nije bilo potrebe da ga uspavaju. Mirno se prepustio akciji spašavanja.

- Kad smo ga izvlačili, koristili smo uže, vitlo i štit koji bi nas u slučaju napada bika zaštitio od povreda - objavili su vatrogasci na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Nakon sat i pol, bika su konačno spasili.

1akcija-spasavanja-bika

Bik je konačno bio slobodan

Billy ih je nakon spašavanja samo zbunjeno gledao, a onda je bez pardona otrčao prema polju.

Činilo se kako je iz avanture izašao potpuno nepovrijeđen, a vatrogasci nakon akcije spašavanja nisu uspjeli shvatiti šta je to toliko bika Billyja privuklo da gurne glavu u šuplje stablo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.