LIFESTYLE

OVA DJEVOJKA ŽELI DA SAZNATE ISTINU Evo šta se krije iza njenih savršenih selfija

Svoje fotke dijeli s hiljadama fanova

Autor:(A. Vr.)

11.11.2015

Ona pravi fenomenalne selfije koje dijeli sa hiljadama fanova, a sada je odlučila da otkrije istinu i javno kaže šta se to zapravo dešava iza objektiva.

Alexandra Harvey (20), razbila je iluziju koju daju socijalne mreže i otkrila da lažira noćne izlaske tako što se satima sprema samo da bi napravila savršen selfie, a zapravo ni ne izađe u grad.

Ova studentica je priznala da je provodila sate spremajući se za savršen “probudila sam se ovakva” selfie, u očajnoj želji da impresionira hiljade svojih pratilaca na Instagramu.

Alexandra je sada zauzela odlučan stav protiv lažnog imidža koji ljudi plasiraju online zbog aplikacija koje ih ohrabruju da stvore savršenu sliku o sebi i prevare svoje pratioce da pomisle da imaju savršen život.

Inspirisala ju je australijska blogerka Essena O'Neill koja ovih dana ispod svojih fotografija stavlja iskrene hashtagove koji govore šta se zaista događa u njenom životu u trenutku kada postavlja sliku na Instagram.

alex-harvey

- Društvene mreže nisu naš realan život, one predstavljaju samo najbolje stvari iz njega. Konstantno vidimo blogere i ljude koje ne znamo kako postavljaju savršene fotografije i selfije i na taj način stvaramo sliku o njima da su savršeni i da vode savršene živote. Ali, istina je da su oni najverovatnije potpuno isti kao i mi, bore se sa obavezama na fakultetu, poslu i u životu uopšte. Zbog društvenih mreža stičemo utisak da su svi oni savršeni, a istina je daleko od toga – rekla je Alexandra za studentske novine „The Tab“.

Ona je otkrila i kako je zbog društvenih mreža često bila anksiozna i da bi često brisala post koji ne dobije “dovoljno” lajkova. Sada se sve promijenilo i Lexi se posvetila tome da razotkrije fenomen lažnog predstavljanja na društvenim mrežama time što će ispod svake slike pisati realno stanje o tome kako izgleda i šta se u njenom životu dešava. – Vau, voljela bih da stvarno izgledam ovako – napisala je Alexandra ispod jedne svoje fotografije.

Objasnila je da nikada više ne bi postavila fotošopiranu fotografiju gdje izgleda tanje nego što jeste i da nije pošteno postavljati fotografije sa lažnim tenom i kompletnom šminkom.

- To nije onaj prizor koji vaš dečko vidi ujutru kada se probudite i jednostavno nije vaša iskrena prezentacija – iskrena je Alexandra. Otkrila je da su reakcije na njen poduhvat jako pozitivne i da je srećna što i ta mala promjena koju je napravila, ipak nešto mijenja.

alex-harvey1

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.