LIFESTYLE

Teroristi su ubili Diesela, a evo šta im Rusi šalju u zamjenu!

Kao znak solidarnosti

(J. Be.)

21.11.2015

Ruska policija odlučila je francuskim kolegama poslati štene njemačkog ovčara kako bi im na taj način iskazali podršku nakon tragičnih napada u Parizu.

Teroristi su prošle sedmcie ubili 130 ljudi, no u njihovom okršaju s policijom stradala je i sedam godina stara belgijska ovčarka Diesel.
 
Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova preko Facebooka se oglasilo s porukom podrške samo dva dana nakon što se nekoliko hiljada ljudi oprostilo od Diesel. 

pas-dobrinja

Preslatki pas zove se Dobrinja prema vitezu iz ruskih legendi koji simbolizira dobrotu, hrabrost i nesebičnost. Poslat će ga francuskim policajcima kako bi zamijenio Diesela te da bude znak solidarnosti s policijom i francuskim narodom u borbi protiv terorizma.

Ruski ministar Vladimir Kolokolcev poslao je i pismo francuskom kolegi Bernardu Cazeneuveu u kojem izražava sućut zbog tragičnog napada te poručuje kako su spremni na suradnju u borbi protiv terorizma.

Francuska policija inače je na svom Twitteru objavila vijest o smrti psa, što je izazvalo gomilu reakcija i zahvala psu s hahstagom #JeSuisDiesel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.