LIFESTYLE

Kako je djevojka iz bivše Jugoslavije postala žena moćnog Donalda Trumpa

Poput filmske priče

Autor:(A. Vr.)

25.11.2015

Melaniju Trump danas svi znaju kao suprugu američkog milijardera Donalda Trumpa. Njen put od rodne Slovenije do Amerike bio je uzbudljiv. Poput dobre filmske priče.

Rođena je 1970. u Sevnici, u Sloveniji, gradu koji je u to vrijeme bio tekstilni centar bivše Jugoslavije. Njen otac bavio se prodajom automobila, a mama modnim dizajnom.

Melanija Knavs, kako se ranije prezivala, sa 16 godina je počela da se bavi mankenstvom. Dvije godine su joj bile potrebne da postane članica modne agencije u Milanu.

Uporedo sa manekenskom karijerom, koja se sa Milana proširila i na Pariz, Melanija je studirala dizjan i arhitekturu na Univerzitetu u Ljubljani. Bitna godina u njenom životu bila je 1996. kad se preselila u New York.

New York joj je donio i poznanstvo sa Trumpom. Sudbonosni susret desio se 1998. godine na Nedjelji mode. Melanija je u to vrijeme bila i dio "Trump Model Management".

Od sureta do ozvaničenja veze prošlo je šest godina, i Donald je rekao:

- Mi se nikad nismo posvađali, zaboravili smo šta znači riječ svađa. Veoma smo kompatibilni, idemo jedno uz drugo.

Vjerili su se 2004. a sljedeće vjenčali u Palm Beachu. Heidi Klum, Simon Cowell Hillary i Bill Clinton bili su među zvanicama na svadbi. Melanija je nosila vjenčanicu Johna Galliana, vrijednu 200.000 dolara. Zbog ogromne količine čipke i bisera na njoj haljina je bila preteška.

- Budi svježa i jedi i pij što više, da se ne bi onesvijestila - poručila je stilistkinja Melaniji.

Na svadbenoj torti bilo je 3.000 ruža. Mediji su brujali o ovom vjenčanju. Poslije 113 godina na stranama "Voguea" pojavila se jedna nevjesta. Pogodili ste, bila je to gospođa Trump.

trumpova-zena

Bajka se nastavila... Godinu dana nakon vjenčanja Melanija i Donald su dobili sina Barona Williama Trumpa, kojeg mama zove mini Donaldom.

Vijest o rođenju sina saopštio je lično Donald.

 - Svi su odlično - poručio je Trump u telefonskom intervjuu za mrežu MSNBC, 20 minuta nakon porođaja supruge.

Sin zna majčin maternji jezik i obožava odijela. Njegov dječački stil je strogo poslovan.

- Promijenio se naš brak kada smo dobili Barona, jer su se tada prioriteti promijenili. Ali to ne znači da se manje volimo i poštujemo - rekla je Melanija za magazin "Hello".

U intervjuu je dodala da će sina naučiti koliko je pored svih privilegija koje uživa, važan rad u životu. Porodica Trump živi na relaciji New York - Palm Beach.

Njihov penthaus u New Yorku, sa pogledom na Central park i Manhattan, prekriven je mermerom i 24-karatnim zlatom.  Enterijer je osmislio arhitektaAngelo Donghia, a ideja je bila replika stila Luja XIV.

trumpova-zena1

Melanija ima svoj biznis, dizajniranje nakita. Okrenula se tome 2010, a onda posao proširila i na kozmetičke linije. Oznaka supruge Donalda Trumpa je tu, ali titula dizajnerke se ne da.

- Možda zbog toga što je tako lijepa, mi nismo očekivali da je ona toliko pametna - rekla je tv voditeljka Barbara Walters o utisku koji je Melanija ostavila na njenu ekipu.

Krasi je sjajan stil. Neko bi rekao i nije teško to postići uz ogroman novac na raspolaganju. Melanija zna taj novac dobro da iskoristi. Donald Trump biće kandidat Republikanske partije na američkim predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Melanija kao prva dama SAD? Šanse postoje.

- Biću jako tradicionalna, kao što su bile Betty Ford i Jackie Kennedy, podržavaću supruga - rekla je ona za "New York Times". Dok podržava muža, Melanija je svima pokazala "svoje prirodno lice", možda će je bore približiti glasačima. Donald Trump iza sebe ima dva braka, a prije nego što je treći put rekao da, postao je otac četvoro djece, prenosi zena.blic.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.