LIFESTYLE

SEAN PENN O INTERVJU SA EL CHAPOM Bojao sam se da će me kastrirati!

Slavni glumac u centru pažnje nakon hapšenja narkobosa

(Al. Ti.)

12.1.2016

Dok su me El Chapovi drugovi okruživali, stao sam iza drveta da se olakšam i pomislio kako bi lako mogli da mi odsjeku penis samo kad bi htjeli.

Ovim riječima Sean Penn opisuje paniku koja ga je obuzela tokom intervjua sa ozloglašenim narko-bosom. U tekstu za "Rolling stone", on priznaje da se plašio da će nešto poći naopako.

- Čim smo sletjeli na tajnu lokaciju u Meksiku, proradila je paranoja. Gledao sam u nebo tražeći helikoptere i osvrtao se ne bih li primijetio da li me neko drži na nišanu - navodi glumac.

On je bio posebno zabrinut zbog činjenice da Joakin Guzman, zvani Kratki, ne govori engleski.

- Bojao sam se da će izbiti nesporazum. Čovek koji vodi milionsko carstvo droge u 50 zemalja ne zna ni riječ engleskog, a ja na španskom jedva znam da prozborim nešto više od „adios“ - kaže Šean Penn.

Njegovu komunikaciju s vođom kartela Sinaloa znatno je olakšala meksička glumica Kate del Castillo, koja je i ugovorila intervju. Ljepotica se zbog veza sa El Chapom našla pod istragom meksičke policije, a ista sudbina zadesila je i Seana Penna, koji će morati da odgovori na pitanja istražitelja.

Ipak, čini se da slavni glumac nije zabrinut. On je snimljen kako opušteno ćaska sa bivšom suprugom Madonom na dobrotvornoj večeri.

Vraća se u isti zatvor

Joakin - El Chapo Guzman vraćen je u zatvor Altiplano, odakle je u julu 2015. pobjegao kroz podzemni tunel.

Građani koji žive u blizini strahuju da će njegovo ponovno hapšenje rezultirati talasom nasilja, budući da mnogi Meksikanci smatraju El Chapa herojem. U medijima su osvanuli novi detalji hapšenja poput onog da su policajci, čekajući pojačanje, uveli vezanog narko-bosa u najbližu zgradu - motel pun seksualnih pomagala, koji je služio kao kupleraj. Tokom policijske akcije stradalo je više El Chapovih ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.