LIFESTYLE

ZANIMLJIV TRIK Evo kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu

Vozači znaju da niske temperature donose i leđenje brave

Autor:A. Vr.

19.1.2016

Stigla je zima, a vozači znaju da niske temperature donose i leđenje brave koje može da vas dovede do nervnog sloma kada ujutru žurite na posao. Srećom, postoji veoma jednostavno rješenje a kad vidite o čemu se radi, pitaćete se kako se toga ranije niste sjetili!

Sljedeći put kada vas ujutru dočeka zaleđena brava, umjesto da lomite ključ i prste pokušavajući da je razmrdate, jednostavno na ključ nanesite malo sredstva za suho pranje ruku. Znate one male bočice gela, koje bi trebalo da uvijek nosimo sa sobom i čistimo ruke kada nismo u mogućnosti da ih operemo? E, pa, one mogu da vas poštede nervnih slomova u januarskim jutrima.

Bukvalno sve što treba da uradite jeste da stavite malo gela direktno na ključ, a onda ključ stavite u bravu i ostavite par sekundi. Alkohol u gelu će rastopiti led i brava će se lagano otključati.

Eto još jednog razloga da uvijek sa sobom nosite sredstvo za dezinfekciju ruku – a usput možete i da operete ruke, nije na odmet. Ako, pak, nemate ovaj gel kod sebe možete običnim upaljačem par sekundi da zagrijete metalni dio ključa, pa će vreli metal da odledi bravu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.