LIFESTYLE

AFERE I TAJNE Seks skandali koji su potresali Bijelu kuću

Predsjednici u glavnim ulogama

(Al. Ti.)

19.1.2016

I predsjednici su samo ljudi. Iako su njihovi životi pod velikom lupom, često su se i najvažniji stanari Bijele kuće upuštali u ljubavne afere.

Linda Tripp, žena koja je razotkrila aferu Billa Clintona i Monice Levinsky, prije nekoliko dana dala je intervju za radio u kojem je oštro kritikovala Billa i Hillary Clinton. Tripp kaže da je Clinton imao afere s "hiljadama žena" i da je prva dama za sve to znala.

Rekla je i da je Hillary uvijek željela da uništi žene s kojima je njen muž imao ljubavne afere i dodala:

- Snimala sam razgovore Monice Levinsky i Billa Clintona. Odlučila sam da sve objavim jer sam smatrala da je Monica u opasnosti.

Afera Clinton-Levinsky prodrmala je cijeli svijet. Nema onoga ko te 1998. godine nije znao priču o Moniki i njenoj uprljanoj haljini.

Iako je Clinton poricao da je s Monicom bio u seksualnom kontaktu, kasnije je ipak priznao. Levinsky nije bila jedina Billova ljubavnica jer navodno je bio povezan i s Paolom Jones, Juanitom Broaddrick, Gennifer Flowers

Seks skandali oduvijek su tresli Bijelu kuću i nisu vezani samo uz Clintonove. Evo nekoliko najpoznatijih:

George Bush: Optužila ga za silovanje pa se ubila

Margie Schrodinger pronađena je mrtva u septembru 2003. godine. Bila je ustreljena metkom u glavu. Zaključeno je da je riječ o samoubistvu iako mnogi i danas sumnjaju u ubistvo.

Tri godine prije nego što se ubila podnijela je tužbu protiv Georgea Busha zbog silovanja. Busha i navodne agente FBI optužila je da su je drogirali i nekoliko puta seksualno zlostavljali.

Abraham Lincoln i gay afere

Bio je oženjen i imao čak četiri sina. Iako nisu kružile glasine da je homoseksualac, njegovi biografi 1926. godine počeli su da pričaju da je održavao homoseksualnu vezu sa svojim prijateljem Joshua Fry Speed.

Njih su dvojica navodno četiri godine živjeli zajedno i spavali u istom krevetu. Iako biografi tvrde jedno, većina historičara smatra da u odnosima Lincolna i Frya nije bilo ništa seksualno.

Roosevelt: Ucjenama do seksa

Franklin Delano Roosevelt bio je poznat kao veliki ljubitelj žena, pogotovo prije nego što je završio u invalidskim kolicima. Najveću aferu imao je s sekretaricom svoje žene Lucy Merser.

Supruga Eleonora otkrila je kolekciju ljubavnih pisama koje su razmenili Lucy i Franklin pa im je brak zapao u još veću krizu. Roosevelt je imao i aferu s princezom Marthom od Norveške. No, ne njezinom voljom jer ju je Franklin, prema nekim izvorima, ucjenjivao da vodi ljubav s njim kako bi on pomogao njenom mužu u ratu 1914. godine.

Thomas Jefferson robinji napravio djecu

Jefferson je navodnu aferu imao je Sally Hamings, robinjom koja je ujedno bila i polusestra njegove pokojne žene. Sally je tokom njihove veze rodila šestoro djece koja su neodoljivo podsjećala na Thomasa. Kad su odrasla čak ih je oslobodio i ropstva.

I Nixon je imao gay aferu?

Bio je poznat po brojnim skandalima, a u knjizi "Nixon's Darkest Secrets", objavljenoj ove godine, autor Don Falsom tvrdi da je Nixon imao homoseksualnu aferu s Charlsom Rebozom, bankarom s Floride koji je, inače, bio povezan s mafijom.

Predsjednik je navodno često bio daleko od svoje supruge, a s Rebozom je bio vrlo blizak iako nema dokaza da je njihov odnos bio seksualan. Neki izvori tvrdili su da je Nixon Reboza često držao za ruku ispod stola i mazio kad bi se napio. Nixon je u javnosti bio poznat po homofobnim izjavama.

John Kennedy i njegov "harem"

Kennedy je svoju suprugu varao, i to vrlo često. Spisak njegovih ljubavnica je dugačak i nije poznato koliko je tačno imena na njemu. Zna se da je Kennedy ima afere sa Marilyin Monroe, Jane Mansfield, Angie Dickinson, a navodno je imao i aferu s nekim sekretaricama u Bijeloj kući kao i sa stažistkinjom starom samo 19 godina koju je navodno natjerao i na pobačaj.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.