LIFESTYLE

Alice Cooper nudi 365.000 dolara onome ko se odvaži živjeti u ovoj kući u Bosni i Hercegovini!

Besplatan krov nad glavom

N. K.

23.3.2016

Slavni roker Alice Cooper na svom Facebook profilu ponudio je fanovima besplatan krov nad glavom i zarada od hiljada dolara dnevno za kuća koja se nalazi u Mrkonjić Gradu.

Na, vjerovatno, šaljivu ponudu Coopera javilo se više od 25.000 ljudi, a dobio je i preko 100.000 lajkova. Ipak, u cijeloj priči, naravno, postoji i caka.

alice-fb

Naime, u pitanju je drvena kuća u šumi, na osami, bez telefona, interneta, televizije i radija, a mnogima se takav život danas čini nemogućim. Međutim, kuća koju Cooper "nudi" zaista postoji i u njoj se sasvim lijepo živi, tvrdi čovjek koji je svojim rukama izgradio, a u takvim uvjetima i živio ne godinu dana, nego desetljećima.

- Živio sam ovdje 30 godina. Prije nekoliko godina živio sam ovdje bez električne energije, telefona i automobila. Koristio sam vodu iz rijeke. To je dobro djelovalo na moju inspiraciju i koncentraciju. Iz iskustva znam da se može živjeti bez mnogih civilizacijskih postignuća i u direktnom kontaktu s prirodom. Ovdje možete živjeti sretan život svih 365 dana bez tehnologije i ljudi. Možete pokušati i na kraći period. Pokušajte... - napisao je Borislav Janković Boro i zahvalio Cooperu što mu je napravio besplatnu reklamu.

boro-fb

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.