LIFESTYLE

SRBIJANAC PONOVO VARA Lažnim porukama došao do milionske zarade

Vratio se starom zanatu

(Aj. B.)

29.3.2016

Aleksandar Jelić koga je policija uhapsila prije dvije godine jer je varao ljude SMS porukama, tražeći im da mu uplate novac, izgleda da je opet u akciji u Kraljevu. Bar o tome svjedoče SMS poruke na koje se građani žale da su počeli dobijati. One su identične kao one koje je Jelić ranije slao, a u potpisu je stajalo njegovo ime.

- Nedavno mi je stigla poruka od izvjesnog Aleksandra Jelića, koji je tražio 1.200 dinara da mu se uplati putem Postneta, jer je u žurbi. Na poslatu poruku sam mu odgovorio da ću ga prijaviti policiji i da će biti 30 dana u pritvoru, jer sam prokužio da je to prevara. Umjesto da prestane da me maltetira, poslao mi je uvredljive poruke - rekao je Ljubiša C. iz Beograda.

I Marko Vukić iz Beograda kaže da je dobijao identične poruke, i da nije mogao da vjeruje da je moguće da se ponovo ponavljaju iste prevare.

- Čitao sam u tekst o SMS prevarama, i kada sam dobio poruku, sjetio sam se. Pronašao sam priču i vidjeo isto ime koje se potpisuje u porukama - rekao je Marko.

Kako je "Blic” pisao prije dvije godine, prevarant iz Sevojna, varao je ljude tako što im je slao poruke da je u nevolji ili da je bolestan, a dnevno je slao oko 4.000 SMS-ova moleći ljude da mu uplate po 1.500 dinara. Kraljevačka policija sumnjala je da je uhapšeni Aleksandar Jelić (35) za tri godine, koliko je tada trajala njegova prevara, zaradio oko 20 miliona dinara.

Kada su pokušali da pozovu jedna od brojeva sa kojih su stizali SMS-ovi, telefonska sekretarica je odgovorila da traženom broju nije omogućeno da prima pozive, što je potvrdilo praksu konstantne promjene kartica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.