LIFESTYLE

ZANIMLJIVA IDEJA Odlučio spavati kao Tesla i Napoleon, evo šta mu se desilo

Metoda polifaznog spavanja

(Aj. B.)

13.4.2016

Metodu polifaznog spavanja odlučio je isprobati i jedan "moderni muškarac". Odlučio je spavati po 4,5 sati noćnog sna i dvaput preko dana po 20 minuta. Najmanje sedam do osam sati noćnog sna potrebno nam je da bismo bili zdravi, tvrde stručnjaci. Nekvalitetan i nedostatan san može nam uzrokovati mnoge zdravstvene probleme.

Ipak, neki od najvećih genijalaca upravo su noćni san zanemarili, barem u ovoj 8- satnoj kombinaciji, prenosi 24sata.hr.

Leonardo da Vinci, Napoleon, Thomas Jefferson, Buckminster Fuller i Nikola Tesla bili su, između ostalog, poznati i po tome da su vrlo malo vremena odvajali za san. Vjerovalo se da je upravo takav obrazac spavanja bio jedan od uzroka njihove genijalnosti.

Leonardo da Vinci spavao je po 30 minuta svakih 3,5 sati, Napoleon je obično spavao od ponoći do 2 sata ujutro, zatim od 5 do 7 sati. Thomas Jefferson navodno nikad nije spavao dulje od dva sata u komadu. Poznati američki arhitekt i izumitelj Buckminster Fuller spavao je po 30 minuta svakih šest sati. Nakon što je nekoliko godina spavao na ovaj način, liječnici su ga pregledali te su ga proglasili savršeno zdravim.

Ovu metodu polifaznog spavanja odlučio je isprobati i jedan "moderni muškarac". Odlučio je spavati po 4,5 sati tijekom noći i dvaput preko dana po 20 minuta.

Prva dva dana bio je strašno umoran i nije imao energije za obavljanje uobičajenih dnevnih aktivnosti. Što mu se dogodilo tijekom ovog eksperimenta i do kojeg je zaključka došao, pogledajte u videu...

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.