LIFESTYLE

NOVI SVJETSKI REKORD Slovenac svirao harmoniku 50 sati bez prestanka

Bojan Kovačič se nada da će biti priznat i u Guinnessovoj knjizi rekorda

Fena

20.6.2016

Novi svjetski rekord u neprekidnom sviranju harmonike postigao je Slovenac Bojan Kovačič iz Gornje Radgone, koji je punih 50 sati rastezao mijeh i prebirao po tipkama svog instrumenta. Kovačić se nada da će biti priznat i u Guinnessovoj knjizi rekorda jer je u London poslao svu potrebnu dokumentaciju.

Kovačič je asistent na Pedagoškom fakultetu u Mariboru, a svoj je podvig počeo u petak u 18 sati u Domu kulture u Gornjoj Radgoni, odsviravši ukupno više od 960 različitih kompozicija, prenosi Hina.

Dosadašnji svjetski rekord u kontinuiranom sviranju harmonike držao je jedan finski harmonikaš, a iznosio je 31 sat i 25 minuta. Rekordima u toj su se disciplini posljednjih godina i smjenjivali upravo finski i slovenski svirači.

Neslužbeni slovenski rekord u kontinuiranom sviranju harmonike držao je dosad sa 42 sata i 37 minuta Zoran Zorko. Njegov rekord iz 2012. Guinness međutim nije priznao zbog predugih pauza između pjesama.

Prema Guinnessovim pravilima, pauza između sviranja dviju kompozicija ne smije biti duža od 30 sekundi, a svirač svakih sat vremena dobiva i pravo na dužu, 5-minutnu pauzu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.