Talični čovjek s Floride preživio udar groma, ujede pauka i zmije

Vjerovali ili ne

Redakcija

Tokom protekle četiri godine 31-ogodišnji Kajl Kuk s Floride preživio je udar groma, ujed otrovnog pauka, a nedavno i napad zmije zvečarke u svom dvorištu u Lekjlendu, blizu Orlanda na Floridi. 

Jako čangrljanje 

Kuk ne može da odluči da li je jako nesretan ili nevjerovatno sretan. 

"Treba sebi da nabavim zaštitni omot", rekao je Kuk za lokalni list Ledžer (Ledger).

Njegov otac Majk Kuk drukčije gleda na sinovljeve dogodovštine.

 "On je hodajući Marfijev zakon. Kad ga vidim u tržnom centru pređem na drugu stranu", rekao je otac. 

Mlađi Kuk je 11. avgusta upravo završavao košenje trave u porodičnoj kući kada je čuo jako čangrljanje. Prvo je mislio da su insekti, zatim da se pokvarila kosilica, a zatim je vidio zmiju sklupčanu na oko metar od svog desnog stopala. 

Procijenio je da je dugačka oko metar i po i debljine konzerve bezalkoholnog pića. 

Kuk se prvo sledio od straha, a onda je lijevom nogom krenuo unazad i zgazio na štap. Taj zvuk je izgleda uznemirio zmiju koja je skočila i ujela ga za članak. 
Rekao je da se sve dogodilo tako brzo da nije ni vidio kad ga je zmija ujela, samo je vrisnuo i otrčao do žene Sare koja mu je oprala ranu i zatim ga odvezla u hitnu pomoć u lokalnoj bolnici. 

Kuk, koji sebe opisuje kao "krupnijeg čovjeka", kaže da su mu ljekari rekli da zubi zmije nisu prodrli dublje od sloja masnog tkiva. 

Kazali su da mu je salo spaslo život jer nije dozvolilo da otrov uđe u krvotok. 

Proveo je noć u bolnici i dobi dozu protivotrova.  I dalje osjeća bol na tom mjestu i malo ćopa kad hoda.  Tu su i druge priče o tome kako je Kuk preživio druge incidente. 

Njega je avgustu 2012. pogodio grom. Kaže da ga je udar groma bacio oko dva metra unazad i da je bio u nesvijesti oko minut. 

Srčani udar

"To je bilo kao da me Majk Tajson udario čekićem u vilicu", kaže Kuk. 

Ljekari su rekli da je imao blagi srčani udar. On kaže da i dalje ima neke bolove i gubi osjećaj sa lijeve strane. Ujed otrovnog pauka desio se u aprilu kada je radio kao vozač kamiona. Sjedio je na jednoj pošiljci kada ga je pauk ujeo za lijevu ruku. 

Pošto nije želio da izgubi zaradu za taj dan, nastavio je da radi dok mu se ruka nije nadula i postala jako bolna. Tada je otišao u bolnicu gdje su mu ljekari operisali ruku da izvuku nagomilane toksine. 

On kaže da još ima ograničene pokrete u toj ruci. Čak i prije posljednjih incidenata Kuk kaže da je doživio brojne slične slučajeve. 

Jednom ga je, kako kaže, ujeo aligator kojeg je "slučajno" ulovio dok je pecao. 

Ujeo ga je i burmanski piton njegovog druga, kada je pokušavao da ga hrani. 

"Bile su ovo teške četiri godine. Možda 'onaj gore' pokušava da mi prvuče pažnju i ukaže da nešto nije u redu. Ili sam možda jednostavno cijeli život bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", kaže Kuk. 

NA VRH

Podijeli članak na