LIFESTYLE

Afera "srpska čokolada": Zagrepčani dijelili hrvatske čokoladice u Beogradu (VIDEO)

Akcija dvije redakcije iz Srbije i Hrvatske

Redakcija

16.12.2016

Novinari beogradskog “Telegrafa”, u saradnji sa portalom “Index” iz Hrvatske, u centru Beograda dijeli su hrvatske čokolade “Braco”, “Seka” i “Životinjsko carstvo”.

Akcija dvije redakcije iz Srbije i Hrvatske usijedila je kao “revanš” na prošlo sedmični angažman novinara Indexa koji su dijelili srpske čokoladice na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Novinari redakcija “Index” i “Telegrafa” su nakon slučaja "srpska čokoladica" odlučili da prvo u Zagrebu podijele srpske, a potom u Beogradu hrvatske čokoladice.

Podsjećamo, da je povodom Dana dubrovačkih branitelja, ali i na dan Svetog Nikole, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Dubrovniku dijelila srpske čokoladice i - svoju fotografiju.

Nakon toga digla se prašina u hrvatskoj javnosti, zbog koje se čak i predsjednica Hrvatske izvinila građanima te zemlje.  

Osim onih sramežljivijih, Srbi su rado prihvaćali hrvatske čokoladice, uglavnom zaključivši da "nije ni bitno otkud su čokoladice" te "da su takve stvari problem samo političarima".

- Imam problem s hrvatskim čokoladicama, previše me podsjećaju na more - zaključio je jedan simpatični Beograđanin sa "Sekom" u ruci.

Kako su Beograđani reagirali na hrvatske čokoladice možete pogledati u video –snimku:


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.