LIFESTYLE

Nude bogatstvo za dadilju, ali zbog jezivog detalja niko ne prihvata posao

Avaz.ba

15.6.2017

Porodica iz Škotske traži dadilju i nudi za taj posao 50.000 funti godišnje bruto, smještaj i hranu. Cijela priča zvuči idealno, ali postoji jedna stvar koja odbija one koji su u potrazi za poslom.

Naime, roditelji traže dadilju nakon što je petero zaposlenih u posljednjih 12 mjeseci dalo otkaz zbog, kako tvrde, "onostranih dešavanja" u njihovoj staroj kući, koja su uključivala razbijanje stakala, čudne zvukove i pomijeranje namještaja, piše Mirror.

Porodica je pomoć zatražila na društvenim mrežama u nadi da će se ipak naći neko dovoljno hrabar i pristati na "izazov" u njihovoj "ukletoj" kući u Škotskoj i nekog ko će ostati duže od prethodnih zaposlenih.

Navode da u kući žive već 10 godina, da su mnogo zauzeti poslom i često su na putu, a navodne čudne događaje nikada lično nisu iskusili, već su im o tome samo pričali njihovi bivši zaposleni, ali ističu da im je pri kupovini kuće rečeno kako se priča da je kuća ukleta.

Konkretnih dokaza za to, naravno, nema, ali i glasine su dovoljne da se dođe na loš glas, a u takvim situacijama ni angažman potencijalnih zaposlenih nije previše jeftin.

Oglas za posao objavljen je na stranici "Child care", a u njemu piše kako su djeca, o kojoj zaposleni mora da vodi računa u prostranoj porodičnoj kući u regiji Scottish Borders , stara pet i sedam godina.

Zadaci uključuju pripremanje doručka djeci, spremanje za školu, odvoženje i dovoženje djece iz škole i pomaganje u pisanju domaćeg zadatka, kao i spremanje mališana za spavanje.

Roditelji tvrde kako im se dosad javilo nekoliko dadilja raspitujući se o detaljima, ali niko se još zvanično nije javio na oglas za posao koji je objavljen još 29. maja.

Administratori stranice na kojoj je oglas objavljen u prvi mah su bili izuzetno iznenađeni njegovim sadržajem, ali su nakon višestrukih provjera potvrdili njegovu autentičnost.

Navode da niko od prethodnih zaposlenih nije pretrpio nikakvu povredu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.