LIFESTYLE

Fudbalski fanatik: Rekao ženi da ide do prodavnice po cigarete pa otišao u Rusiju na utakmicu

Avaz.ba

4.7.2017

Antonio Garsija će morati puno toga da objasni supruzi kada se vrati kući.

Fudbalski fanatik iz Meksika je prešao više od 11.000 kilometara kako bi gledao utakmicu svoje reprezentacije na Kupu Konfederacija zu Rusiji. 

Supruzi je rekao da ide po cigarete, a onda je "zapalio" preko Atlantika.

- Rekao sam supruzi da idem u jednu prodavnicu, popularnu kod nas u Meksiku, kako bih kupio cigarete, ali joj nisam rekao u koju tačno idem. 

Vjerovatno nije očekivala da ću otići u njihovu poslovnicu preko Atlantika - rekao je u šaljivom tonu Garsija. Njegova avantura nije bila nimalo naivna.

Krenuo je iz svog grada Pueble do Montereja, gdje je uhvatio avion do njemačkog Volfsburga.

U Njemačkoj su ga dočekali rođaci. Malo se odmorio od puta, a onda ga je zadesio peh pošto je igrajući fudbal na ulici povredio nogu i završio u bolnici.

Iako su mu ljekari savjetovali da odmara, on je uzeo auto od rođaka i krenuo do Kazana, gdje je Meksiko igrao protiv domaće selekcije Rusije.

Meksiko je u toj utakmici pobjedio sa 2:1 i plasirao se u polufinale Kupa konfederacije. Na kraju je zauzeo četvrto mjesto pošto je u polufinalu poražen od Njemačke, a u borbi za treće mjesto od Portugala.

Osim što će supruzi morati da objasni zašto je po cigarete morao da pređe 11.000 kilometara, Antonio Garsija će morati da obrazloži i zašto je potrošio svu ušteđevinu na ovo putovanje.

- Cijena za mene nije važna. Jedino je važno bilo da budem s našim fudbalerima tamo - prokomentirao je Garsija za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.