LIFESTYLE

Ostanite mirni: Šta uraditi ako pukne kondom?

Piše: A. Z.

18.7.2017

Bez obzira zašto kondom je pukao i šta sada? Posljednje što treba da radite je da paničite. Tako ništa nećete postići.

Udahnite duboko i obratite pažnju na sljedeće:

Prevencija je najbolji lijek

Kondomi postoje u raznim oblicima i veličinama, treba izabrati onaj koji će raditi za vas. Obratite pažnju na rok trajanja, jer i to može da bude uzrok pucanja kondoma. Provjereni proizvođači su ipak najpouzdaniji.

Pucanje kondoma

Prva stvar koju treba da uradite ako dođe do pucanja kondoma je da se zaustavite, odnosno da prekinete seks. Ovdje panici nema mjesta, budite pribrani, to je već korisnije. Ako vam se učinilo da je kondom pukao, i u tom slučaju se zaustavite i provjerite šta se dešava. Ipak ste oboje pristali na zaštitu i ne bi bilo u redu da se jedno ponaša kao da je sve u redu i da nastavi dalje.

Odradite ono što je do vas

Ako ne možete odmah da nađete kondom, idite do toaleta i dobro se ispiškite, kako biste sprali eventualne ostatke sperme. Čak i ako nije bilo ejakulacije, može doći do trudnoće, pa bi bilo dobro da se na brzinu istuširate. Kondom se može pojaviti na ulazu u vaginu ili je već napola izašao. Ako do ovoga ne dođe tek onda ga potražite sami unutar vagine.

Pronađite ga

Često se dešava da kondom ostane na samom penisu , ali se dešava i da ga nema nigdje. Može se desiti da je završio u analnoj regiji, tako da ne treba da paničite. Ne pokušavajte odmah da ponovo zagrijete atmosferu. Napravite pauzu, pa ako stvari krenu u tom smjeru, vi ga slijedite.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.