LIFESTYLE

Studentica optužena zbog silovanja maloljetnog dječaka

Avaz.ba

24.7.2017

Studentica Taylor Ashton Moseley iz Sjeverne Karolina optužena je za silovanje 14-godišnjeg mladića, saopštila je policija.

Ova 20-godišnjakinja i tinejdžer zajedno su radili u baru u gradu Surf Cityju u Sjevernoj Karolini, a službeno ih je upoznao zajednički prijatelj.

Djevojka je optužena nakon što je dječakova majka otkrila da je dvojac bio u vezi nakon čega je sve prijavila policiji.

Vezu su navodno održavali u maju sve dok ih dječakova majka nije otkrila.

Ona je Taylor i prijavila policiji, a protiv mlade studentice kasnije je podignuta optužnica za nedopuštena ponašanja spolne naravi s djecom, odnosno za silovanje te za spolni odnos s maloljetnom osobom, piše The Independent.

Moseley je inače, studentica na Univerzitetu East Carolina, a trenutno se nalazi u zatvoru te čeka suđenje. Ranije joj je određena jamčevina od 225.ooo dolara.

Ovo je najnoviji slučaj u SAD-u koji tereti ženske osobe za seks s maloljetnicima. Tako je ranije ove godine, također u Sjevernoj Karolini, 25-godišnja učiteljica optužena za seks s trojicom tinejdžera.

Sjeverna Karolina inače se smatra konzervativnom državom s jakom religijskom tradicijom. U toj se američkoj državi 16-godišnjakinje zakonski mogu vjenčati, uz suglasnost roditelja, a to mogu učiniti i 14-godišnjakinje, ako su trudne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.