LIFESTYLE

Čisti luksuz: Jahta od 300 miliona dolara zainteresirala milijardere

Piše: Avaz.ba

24.7.2017

Britanska konsijerž kompanija „Quintessentially“ trenutno radi na vrlo ambicioznom projektu koji će posebno zainteresirati milijardere. 

Njihova najnovija jahta, koja će nositi naziv Quintessentially One, bit će dugačka 220 metara, a na njoj će se održavati zabave i istodobno će igrati ulogu hotela na vodi. Konstruiranje ove jahte košta oko 300 miliona eura. 



S naizgled neograničenim dostupnim prostorom, ova jahta će nuditi brojne usluge poput spa centra, biblioteke i šoping zone, tako da smo sigurni kako gostima nikada neće biti dosadno. Gostinjski dio bit će kreiran u stilu butik hotela sa 112 soba i privatnim rezidencijama koje su dostupne za stalno iznajmljivanje.

Stanovnici tih rezidencija će moći uživati u Club One beneficijama, poput posjete privatnom restoranu, baru i besplatnim tretmanima ljepote.  


Aron Simpson, suosnivač kompanije „Quintessentially“, rekao je da će biti najveći privatni klub koji pluta.

Zahvaljujući njihovom kriteriju koji prihvata samo članove kluba, ova kompanija očekuje da iskustvo boravka na ovoj jahti bude unikatno i ekskluzivno za sve njihove goste. Debitantsko putovanje ove jahte očekuje se za dvije godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.