LIFESTYLE

Neki su mrtvi, a neki imaju dvojnike: Ovo je deset najluđih teorija zavjere o poznatima

Avaz.ba

3.8.2017

O poznatim ljudima se novi tračevi pojavljuju svaki dan, od toga nisu bile pošteđene ni najveće zvijezde. Ipak, ovih 10 glumaca i pjevača su se suočili sa neobičnim teorijama zavjere:

Megan Fox

Postoji teorija kako glumica ima nekoliko klonova i navodno svakih nekoliko godina pojavi se njen klon tvrde zagovaraoci ove teorije i dodaju kako je to jedino objašnjenje zašto glumica izgleda drukčije na slikama koje su snimljene prije nekoliko godina.

Marisa Tomei

Kada je dobila Oscara za sporednu ulogu u filmu ''Moj rođak Vinny'' pojavile su se teorije kako je ovu prestižnu nagradu dobila sasvim slučajno. 

Priča kaže da je Jack Palance, koji je čitao imena dobitnika, bio toliko drogiran da je pročitao krivo ime.

Miley Cyrus

Oko ove pjevačice isplela se prava mreža zavjera, a jedna je najstarija i to ona da je Disney htio ubiti Miley i to tako da je zapale u pustinji i zamijene klonom ili dvojnicom.

Miley je bila Disneyjeva uzdanica i zahvaljujući njihovoj Hannah Montani se i proslavila, a kada je počela objavljivati golišave fotke i ponašati se suprotno od imidža koji je stvorila kao Hannah, Disney se navodno odlučio za ovaj radikalan potez.

Elvis Presley

Jedna suluda teorija kaže da muzičara, koji je preminuo od srčanog udara, do smrti doveo kroničan zatvor te da je to uzrok smrti.

Lady Gaga

Tokom jednog nastupa 2009. godine snimljena je fotografija na kojoj izgleda kao da Gaga ima penis. 

Tada su se pojavile teorije da je ona zapravo muškarac, što je pjevačicu jako zabavljalo i uživala je u toj teoriji.

Stevie Wonder

Teorija zavjere o ovom muzičaru kaže da on zapravo iopće nije slijep, jer da je slijep ne bi dolazio na košarkaške utakmice, ne bi kući imao nekoliko televizora i kako bi mogao uhvatiti stalak za mikrofon koji pada, pitaju se zagovaraoci ove teorije.

Nicolas Cage

Ovaj glumac je besmrtan kaže teorija zavjere. Neki njegovi obožavaoci uvjereni su kako je ovo istina jer se glumac desetljećima nije promjenio ni ostario.

Britney Spears

Navodno je bila zaposlenica Bushove administracije i kada su stvari krenule loše za tadašnjeg američkog predsjednika Britney je 2007. odglumila živčani slom kako bi pažnu skrenula na sebe i kako bi mediji zaboravili na Bushove gafove.

Tupac Shakur

Poznati reper je, kažu sulude teorije, lažirao svoju smrt. Navodno su Tupac Shakur i Notorious B.I.G. lažirali smrt i pobjegli na Novi Zeland gdje žive godinama.

Paul McCartney

Popularni Beatles je, prema ovoj teoriji zavjeri, umro 1966. godine i od tada se njegov dvojnik predstavlja kao on. Zagovornici ove teorije govore kako se dokazi za ovu teoriju nalaze u brojnim pjesmama benda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.