LIFESTYLE

Sve je bilo u redu dok nisu kupili ukletu lutku: Tada su u njihovoj kući počele da se dešavaju strašne stvari

Avaz.ba

6.8.2017

Prije nekoliko mjeseci britanski mediji su pisali o navodno "ukletoj" lutki koju su vlasnici odlučili prodati na eBayu nakon što su se u njihovoj kući počele događati poprilično čudne stvari. Lutku je tada na aukciji za 866 funti kupio Li Stir iz Roterdama u Engleskoj. Ali, to mu nije bila najpametnija odluka.

Samo dva dana nakon što je lutka poštom stigla na adresu 30-godišnjeg Lija i njegovih roditelja dogodio se prvi neobičan slučaj.

Njegov otac Pol je tog jutra na desnoj podlaktici pronašao neobične, sićušne ogrebotine... 

- Moj je otac ujutro radio u podrumu, a lutka je tada još uvjek bila zapakovana u kutiji. Samo je u jednom trenutku začuo zvuk koraka - prisjetio se Li.

- Rekao mi je da je to malo neobično. Kasnije toga dana je gledao live-stream naše lutke i mami u nekom trenutku rekao da ga boli ruka. Podigao je rukav i pronašao šest ogrebotina. Meni se čini da su slične ogrebotinama na nozi supruga bivše vlasnice lutke.

- Moj otac je vijernik. Rekao mi je da nije sretan činjenicom da nam je ta lutka u kući - izjavio je Li za Daily Mail.

On sam je, kaže, čuo neobične zvukove, vidio trepereća svjetla i razbijene predmete. 

- Jednom smo samo pričali o lutki i u tom se trenutku na zidu počela ljuljati slika. Pre nego nam je u kuću stigla lutka, takve se stvari nisu događale - rekao je Li.

Bivša vlasnica lutke Debi Merik kaže kako nije iznenađena neobjašnjivim događajima u kući porodice Stir, ali i da joj je drago da je se riješila. 

Paranormalni događaji u kući porodice Stir ili tek bujna mašta i želja za publicitetom? Procjenite sami:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.